Istražuje i FBI: Nove optužbe na račun Lensa Armstronga

Citirajući navode iz knjige svog novinara Filipa Brunela, "Le Mond" prenosi da je Armstrong koristio i tzv. mehanički doping, odnosno da je tokom godina dominacije svjetskim biciklizmom vozio bicikla koja su imala električni pogon
118 pregleda 1 komentar(a)
Lens Armstrong, Foto: Beta/AP
Lens Armstrong, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.01.2018. 19:17h

Francuski "Le Mond" objavio je nove optužbe na račun degradiranog bicikliste Lensa Armstronga, kome su oduzete sve titule, u jednom od najvećih doping skandala svih vremena.

Citirajući navode iz knjige svog novinara Filipa Brunela, "Le Mond" prenosi da je Armstrong koristio i tzv. mehanički doping, odnosno da je tokom godina dominacije svjetskim biciklizmom vozio bicikla koja su imala električni pogon!

Armstrong, kome su zbog upotrebe ozloglašene supstance EPO oduzete titule sa Tur d Fransa osvojene od 1999. do 2005. godine, optužen je da je koristio "izum" mađarskog inžinjera Ištvana Varjasa, koji se smatra rodonačelnikom mehaničkog dopinga.

Varjasov "skriveni mehanizam" godinama je pomagao Armstrongu da dođe do titula.

Kako navodi "Le Mond", francusko tužilaštvo nedavno je pokrenula istragu protiv Armstronga zbog upotrebe mehanike na biciklima, a list tvrdi da istragu vodi i FBI.

Bonus video: