Bogdanović: Tehnički kapaciteti CNP-a nedovoljni

Bogdanović je istakao da su ostvareni rezultati CNP-a u programskom smislu za pohvalu, i izrazio uvjerenje da će se takva dinamika rada i produkcije nastaviti
63 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, CNP, Foto: Gov.me
Aleksandar Bogdanović, CNP, Foto: Gov.me
Ažurirano: 10.01.2018. 17:37h

Tehnički kapaciteti Crnogorskog narodnog pozorista (CNP) ne odgovaraju njegovim sve zahtjevnijim potrebama, ocijenjeno je u razgovoru ministra kulture Aleksandra Bogdanovića sa rukovodstvom CNP-a. Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bogdanović je danas sa direktoricom CNP-a Zoranom Kralj, umjetničkim direktorom Branimirom Popovićem i saradnicima, razgovarao o organizaciji, radu i programima nacionalnog pozorišta. Navodi se da je rukovodstvo CNP-a informisalo Bogdanovića da je u proteklih 20 mjeseci pozorište realizovalo 13 premijera i 450 programa, ponovo aktiviralo Bijenale crnogorskog teatra, kao i da imaju u planu osnivanje regionalnog teatarskog festivala. „Bogdanović je istakao da su ostvareni rezultati CNP-a u programskom smislu za pohvalu, i izrazio uvjerenje da će se takva dinamika rada i produkcije nastaviti i u narednim mjesecima“, kaže se u saopštenju. Navodi se da je, osim o programskim aktivnostima, razgovarano i o tehničkim kapacitetima, za koje su se sagovornici saglasili da ne odgovaraju sve zahtjevnijim potrebama nacionalnog pozorista. Bogdanović je podsjetio da je tokom prethodne godine obezbijeđeno 220 hiljada EUR i da su pokrenute aktivnosti na adaptaciji Male scene, koja je prvenstveno namijenjena studentima Fakulteta dramskih umjetnosti. „Radove je potrebno dodatno intenzivirati, kako bi se što prije priveli kraju” istakao je Bogdanović.

Prepoznata je, između ostalog, i potreba rekonstrukcije i adaptacije krova, i klimatizacije velike sale, koja mora biti u prioritetima Ministarstva i Pozorišta. „Sagovornici su istakli i potrebu obezbjeđivanja adekvatnog magacinskog prostora za potrebe Pozorišta, i naglasili da je u saradnji sa Opštinom Danilovgrad već odabrana lokacija na kojoj će se planirani objekat graditi“, kaže se u saopštenju. Bogdanović je, kako se navodi, istakao da Ministarstvo i CNP moraju biti partneri i zajedno raditi na stvaranju što boljih uslova za obavljanje pozorišne djelatnosti u Crnoj Gori.

Bonus video: