Policajka koja je bila sa Baltićem: Rafalna paljba, ne znam zašto sam bacila pištolj

"Ništa nisam vidjela, ni koliko njih puca. Samo sam sa svoje strane vidjela siluetu - ispričala je Marija N. na saslušanju, prenosi Kurir
278 pregleda 2 komentar(a)
Davorin Baltić, Foto: Printscreen
Davorin Baltić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 10.01.2018. 12:36h

Marija N., policajka koja je bila očevidac ubistva Kotoranina Davorina Baltića za koga se sumnja da je pripadnik kavačkog klana u centru Beograda, na saslušanju u Višem tužilaštvu priznala je da je poslije zločina, iz auta u kom je bila s pokojnim kumom, uzela njegov pištolj i bacila ga u kontejner, saznaje nezvanično Kurir.

Baltić je ubijen 2. januara.

Marija N., koja je suspendovana poslije ubistva, uhapšena je na Božić, ali je poslije saslušanja puštena.

Kurir navodi da ju je Baltić odvezao do njenog stana, gdje se presvukla u uniformu. Kako je njen teren u blizini zgrade u kojoj je Baltić živio sa porodicom, on joj je predložio da svrati do njih i da kumi, njegovoj ženi čestita Novu godinu. Pristala je da svrati na minut do kume, sa kojom je išla u školu.

"Kada smo ulazili u garažu, počela je rafalna paljba. Uspjeli smo da uđemo u garažu, a paljba je nastavljena. Kum mi je rekao da mu dam oružje iz suvozačevih vrata. Bila sam u šoku, mislila sam da će me ubiti, nisam bila u stanju da bilo šta uradim, čak ni da vrištim. Ništa nisam vidjela, ni koliko njih puca. Samo sam sa svoje strane vidjela siluetu - ispričala je Marija N. na saslušanju, prenosi Kurir.

Kada je prestala paljba, vidjela je da je Baltić mrtav, a iz mjera predostrožnostu, prije izlaska iz kola, htjela je da izvadi službeni pištolj. Zbog stresa nije uspjela da otkopča jaknu, koja je bila preko opasača.

"Ni sama ne znam zašto sam tada uzela pištolj iz suvozačevih vrata. Izašla sam iz kola, i uspjela nekako da odem do kuminih vrata i njoj i kumovoj majci ispričam šta se desilo. Nije bilo signala na mobilnom, pokušavala sam da pozovem načelnika. Kada sam izašla iz zgrade i dalje nisam znala za sebe. Uspjela sam da dobijem načelnika i ispričam mu šta se desilo. Išla sam bez ikakvog cilja, lutala i kada sam odmakla dvije ulice odatle skontala sam da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner", ispričala je ona, a prenosi Kurir.

Kako Kurir saznaje, njen branilac, advokat Denis Bećirić, predložiće da se u sklopu istrage uradi neuropsihijatrijsko vještačenje Marije N. kako bi se utvrdilo u kakvom je psihičkom stanju bila. Za nedozvoljeno nošenje oružja, zaprijećena je kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Bonus video: