Opet odgođen početak suđenja za ubistvo Borete: Čađenović nije mogao da dođe

Prema optužnici Budvanin Vasilije Rafailović je direktni izvršilac ubistva, a tog dana na motociklu ga je vozio sugrađanin Ratko Vušović. Obojici se sudi u odsustvu, kao i Bjelopoljcu Ivanu D. Cicmilu, kojeg optužnica tereti da je bio zadužen za nabavljanje i skrivanje oružja
154 pregleda 1 komentar(a)
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.01.2018. 11:37h

U podgoričkom Višem sudu danas je za 12. februar odgođen početak suđenja za ubistvo Đorđa Borete, Dragana Zečevića i ranjavanje Iva Stanišića, u Budvi 7. decembra 2016. godine.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je juče obavijestio sud da zbog angažovanja u slučaju "državni udar“ nije u mogućnosti da prisustvuje suđenju.

Ovo je peto odgađanje ovog suđenja.

Prema optužnici Budvanin Vasilije Rafailović je direktni izvršilac ubistva, a tog dana na motociklu ga je vozio sugrađanin Ratko Vušović. Obojici se sudi u odsustvu, kao i Bjelopoljcu Ivanu D. Cicmilu, kojeg optužnica tereti da je bio zadužen za nabavljanje i skrivanje oružja.

Pred sutkinjom Biljanom Uskoković danas je trebalo da se nađu Miljan R. Bulatović iz Niša i Vladimir Z. Šmanja iz Banjaluke, koji su uhapšeni dva dana nakon zločina u Bečićima.

Njih dvojica optuženi su da su pomogli napadačima prije i nakon zločina, skrivajući oružje, motocikl i predmete korištene prije i tokom zločina.

Zastupnik optužbe, specijalni tužilac Saša Čađenović ranije je najavio da će optužnicom biti obuhvaćena i braća Ilija i Boško Pavlović, koje sumnjiče da su ubicama bili logistička pomoć.

Bonus video: