Hiršer i Šifrin potvrdili dominaciju

Hiršer slavio u Adelbodenu, Šifrin na Kranjskoj gori
0 komentar(a)
Hiršer, Foto: Reuters
Hiršer, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2018. 15:16h

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobjednik je današnje trke veleslaloma Svjetskog kupa vožene u švajcarskom Adelbodenu.

Hiršer je do 51. pobjede u karijeri, a šeste u sezoni došao u vremenu od dva minuta, 28 sekundi i 63 stotinke. Austrijanac je u drugoj vožnji imao mnogo poteškoća, nekoliko puta je bio nadomak pada, ali je svaki put uspio da se izvuče i na kraju završi ispred Norvežanina Henrika Kristofersena.

Norvežanin je zauzeo drugo mesto sa 17 stotinki zaostatka, dok se na trećem mjestu pobedničkog postolja sa 21 stotinkom lošijim vremenom od pobjednika našao Francuz Aleksis Panturo.

Hiršer je lider u poretku veleslaloma sa 420 bodova, 55 više od Kristofersena, dok je Panturo treći sa 240 bodova.

U generalnom plasmanu Hiršer je takođe lider sa 774 boda, dok je Kristofersen drugi sa 660, a Panturo je treći sa 502.

U švajcarskom Adelbodnu sjutra je na programu trka Svetskog kupa u slalomu.

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobednica je današnje trke veleslaloma Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori kojom je došla do crvene majice namijenjene vodećoj u ovoj disciplini.

Amerikanka je do 39. pobjede u karijeri, a osme u sezoni došla u vremenu od minut, 47 sekundi i 40 stotinki. Ona je do trijumfa došla najviše zahvaljujući odličnoj prvoj vožnji poslije koje je imala 86 stotinki bolje vrijeme od drugoplasirane Francukinje Tese Vorli. U drugoj vožnji imala je nekoliko grešaka i ostvarila je tek 21. vreme.

Vorli je na drugom mestu zaostajala 31 stotinku, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja prvi put u karijeri našla Italijanka Sofija Gođa sa 91 stotinkom lošijim vremenom od Amerikanke.

Šifrin je poslije današnje trke vodeća u poretku veleslaloma sa 385 bodova, 55 više od drugoplasirane Vorli, dok je Nemica Viktorija Rebenzburg, koja je danas bila 11, treća sa 322.

Amerikanka vodi i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1.181 boda, druga je Rebenzburg sa 534, dok je Vlhova treća sa 504.

Naredna trka Svjetskog kupa voziće se sjutra kada je na programu trka slaloma takodje u Kranjskoj Gori

Bonus video: