Kisić Petrović puštena iz pritvora uz jemstvo: Odmah napustila zemlju

Kisić je bila uhapšena 17. decembra, a policija je pretresom njene kuće u Baru tada pronašla arsenal oružja i tvrdila da su spriječili nečiju likvidaciju...
279 pregleda 36 komentar(a)
Danijela Kisić-Petrović, Foto: Privatna arhiva
Danijela Kisić-Petrović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.01.2018. 06:51h

Uz jemstvo od 100.000 eura iz pritvora je puštena Danijela Kisić Petrović (65), za koju je policija tvrdila da priprema nečiju likvidaciju.

Baranka je iz spuškog Istražnog zatvora izašla 29. decembra i, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, odmah napustila Crnu Goru.

“Vijesti” saznaju da je Kisić Petrović viđena u Dubrovniku u novogodišnjoj noći. Nije poznato da li se vratila u Crnu Goru.

Ona je uhapšena 17. decembra nakon što je policija pretresom njene kuće u Baru pronašla arsenal oružja.

Branilac Kisić-Petrović, advokat Danilo Mićović za “Vijesti” je potvrdio da je istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici prihvatio da uz položeno jemstvo Baranku pusti da se brani sa slobode.

“Sudija Miladin Pejović je prvobitno prihvatio da joj uz jemstvo od 50.000 eura ukine pritvor, ali se na tu odluku žalilo tužilaštvo i vijeće je ukinulo. Nakon toga predložili smo jemstvo od 100.000 eura i ono je prihvaćeno. Odluka je postala pravosnažna u petak, kada je i puštena iz pritvora”, kazao je Mićović.

On je rekao da ne zna da li je Kisić Petrović napustila Crnu Goru, ali da joj nije određena mjera oduzimanja putnih isprava.

Nakon hapšenja Baranke iz Uprave policije zvanično su saopštili da su hapšenjem Kisić Petrović spriječili likvidaciju, ali nijesu saopštili čiju.

Dobro upućeni izvor “Vijesti” tvrdi da je ta Baranka zbog sudskih sporova vođenih u Baru, Ulcinju i na Cetinju prijetila tamošnjim sudijama i advokatima.

“Zbog ranijih prijetnji izuzeće su tražile sudije iz Bara koje su postupale u njenom predmetu, potom se isto dogodilo i sa sudijama u Ulcinju”, rekao je tada sagovornik “Vijesti”.

Policija nije saopštila da li je neko od sudija ili advokata bio na nišanu Kisić Petrović.

Izvor iz istrage kazao je da inspektori znaju čija je likvidacija pripremana u kući Petrović Kisić.

Iz Uprave policije pojasnili su da su kuću Baranke i njenog sina Kristofora Petrovića (30) pretresli postupajući shodno operativnom podatku da se sprema likvidacija u Baru.

Pretresom su pronašli i oduzeli hekler sa dva okvira puna municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke u kom je bilo sedam metaka, preko 2.000 komada razne pištoljske municije, fantomku, lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja...

Uprkos tvrdnjama da je pripremala nečiju likvidaciju, osumnjičena je samo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 st. 3 KZCG.

Na saslušanju je tvrdila da je oružje pronađeno u njenoj kući pripadalo njenom pokojnom rođaku, oficiru Jugoslovenske narodne armije, koji je izbjegao iz ratom zahvaćenog područja.

Tada joj je sudija Pejović odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva, jer osim crnogorskog ima i slovenačko državljanstvo.