ZAPUTILI SE IZ TREBINJA KA PODGORICI

Problem na crnogorsko-bosanskoj granici: Satima su tražili svoja dokumenta

Na crnogorskom graničnom prelazu, nakon kontrole, vratili im tuđa dokumenta - četvoročlane porodice sa dvoje djece...
123 pregleda 15 komentar(a)
Neđeljko Jeknić, Bojan Veljović, Kristina Veljović, Foto: Filip Roganović
Neđeljko Jeknić, Bojan Veljović, Kristina Veljović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.01.2018. 20:20h

Montipajtonovska situacija dogodila se prije dva dana na granici sa Bosnom i Hercegovinom, kada se četvoro Podgoričana zaputilo iz Trebinja ka crnogorskom glavnom gradu.

Podgoričanima su na našem graničnom prelazu nakon kontrole vratili tuđa dokumenta - četvoročlane porodice sa dvoje djece. Ta porodica je, nakon toga, sa njihovim dokumentima i saobraćajnom dozvolom drugog automobila bez problema prešla bosansku granicu.

Oni su Vijestima ispričali da su im na crnogorskoj granici vratili tuđa dokumenta, nakon čega su dva sata proveli u potrazi za svojim pasošima i vozačkom i saobraćajnom dozvolom.

Neđeljko Jeknić ispričao je Vijestima da su na našoj granici predali pasoše policajcu koji ih je odnio do graničnog prelaza, te da su im vratili tuđe pasoše i vozačku i saobraćajnu dozvolu drugih ljudi.

“Istrčavamo iz kola da im kažemo da su pogriješili, oni nas smiruju i kažu da će pozvati kolege na bosanskoj granici”, objasnio je Jeknić.

Međutim, granični policajac ne uspijeva da uspostavi vezu, govoreći im da ne radi telefon i da idu za tim vozilom put Bosne.

“Na bosanskoj granici im takođe objašnjavamo da je crni BMW uzeo naša dokumenta, oni nam saopštavaju da smo mi prije tri minuta ušli u Bosnu”, dodaje Jeknić.

Na bosanskoj granici su porodicu sa dvoje djece propustili da prođu sa dokumentima tridesetogodišnjaka.

“Pri tom mi sve vrijeme imamo njihova dokumenta, to je porodica sa dva djeteta, zamislite kad su oni porodicu s dvoje djece pustili na naše pasoše sa našom vozačkom dozvolom za potpuno drugo vozilo, sivi pežo”, pojašnjava Jeknić.

I na bosanskoj granici im predlažu da jure za njima, nakon čega ih Podgoričani pitaju da li oni mogu da nazovu patrolu policije da ih zaustavi negdje.

“Neko ih je nakon pola sata zaustavio kod Bilećkog jezera, pa su nam onda rekli da idemo za njima da uzmemo dokumenta, pa su rekli da ipak sačekamo tu na granici”, ispričao je njegov saputnik Bojan Veljović.

Zatim se dešava još jedna nevjerovatna stvar - na bosanskoj granici prolazi isti takav crni džip, za koji im govore da je to taj automobil i da idu za njim, međutim, ispostavlja se da to nije to vozilo.

Na kraju dolazi bosanska patrola i zajedno sa njima idu nazad u Bosnu u potragu za dokumentima.

“Dolazimo do Bilećkog jezera, međutim njih nema, nego nas čeka patrola, mi njima predajemo dokumenta od te porodice, oni nama daju naša i počinju da se iščuđavaju zašto smo mi došli tu uopšte, da su oni to trebali da urade”, ispričao je Veljović.

Epilog dva sata maltretiranja na granici je da su oni zvanično i sada ostali u Bosni.

“Najgore od svega je što se nijesu potrudili da riješe problem. Kakvi su to granični prelazi gdje oni nemaju komunikaciju između sebe. Zašto uopšte postoji ta granica, zamislite šta bi sve tuda moglo proći, kada su djeca prošla na naše pasoše i potpuno drugu vozačku i saobraćajnu dozvolu”, istakao je Veljović.

Preporučujemo za Vas