Ćetković nije rođak sa Marovićem

Sudija od svoje tetke dobio potvrdu da sa oštećenim Marovićem nije u srodstvu...
88 pregleda 3 komentar(a)
Osnovni sud, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.01.2018. 18:45h

Iz Osnovnog suda u Podgorici reagovali su na tekst "Ponovo odbijeno izuzeće sudije Rada Ćetkovića", objavljenog u Vijestima 29.12.2017. godine.

“Radi zaštite integriteta funkcije koju obavlja, sudija Ćetković je obavijestio predsjednika suda da je od svoje tetke dobio potvrdu da sa oštećenim Svetozarom Marovićem nije u srodstvu, te da je saznao da se izvjesna ženska osoba sa prezimenom Ćetković, a koja nije bliski krvni srodnik sa njim ili članovima njegove porodice, već da ih veže jedino isto prezime i porijeklo iz istog sela, prije nekih osamdesetak godina udala za đeda oštećenog.

Kako činjenica koju je postupajući sudija naveo u obavještenju koje je dostavio predsjedniku suda nije takvog karaktera da dovodi do obaveznog izuzeća sudije, a imajući u vidu da je postupajući sudija u obavještenju naveo da pomenuta činjenica apsolutno ne utiče na njegovu nepristrasnost, to je predsjednik suda našao da nema mjesta izuzeću sudije Ćetkovića.

Ovdje je predsjednik suda pojasnio da činjenica da se ženska osoba koja ima samo zajedničko prezime sa sudijom udala za đeda oštećenog razložno, racionalno i objektivno ne ukazuje na pristrasan odnos sudije prema oštećenom kod nepostojanja drugih relacija, veza i okolnosti koje dovode u sumnju nepristrasnost sudije Ćetkovića.

Reagovanje je sa detaljnim obrazloženjem objavljeno na sajtu sudovi.me”, piše u reagovanju.

Bonus video: