Mate Parlov u nedjelju dobija spomenik u Fažani

„Premda otac nije lako pokazivao emocije, vjerujem da bi i njemu taj spomenik puno značio”, rekao je njegov sin Matko Parlov
405 pregleda 1 komentar(a)
Mate Parlov
Mate Parlov
Ažurirano: 04.01.2018. 17:47h

Legendarni jugoslovenski bokser Mate Parlov dobiće u nedjelju spomenik u istarskom mjestu Fažana pored Pule, gdje je živio kada je završio karijeru.

„Premda otac nije lako pokazivao emocije, vjerujem da bi i njemu taj spomenik puno značio”, rekao je njegov sin Matko Parlov, prenijela je agencija Hina.

Spomenik izradjen u bronzi u prirodnoj veličini biće otkriven na 40. godišnicu osvajanja jedne od njegovih najvećih titula u bokserskoj karijeri.

Matko Parlov je u ime porodice izrazio zadovoljstvo skulpturom, uz riječi da je 7. januar pravo vrijeme za to, jer je na taj dan 1978. Mate osvojio titulu profesionalnog prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji.

Parlov je osvajač zlatne olimpijske medalje za Jugoslaviju na Igrama 1972. godine u Minhenu u kategoriji do 81 kilograma.

Bio je i svjetski amaterski šampion i dvostruki evropski prvak, dok je u profesionalnoj karijeri na 29 borbi imao 25 pobjeda, od čega 12 nokautom.

Bonus video: