Advokat: Bezočne laži da je Baltić ubio Sašu Markovića

"Davorin Baltić neosuđivano lice i lice protiv koga se nije vodio nijedan krivični postupak u Crnoj Gori i u inostranstvu"
313 pregleda 13 komentar(a)
Davorin Baltić, Foto: Printscreen
Davorin Baltić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 04.01.2018. 12:29h

Punomoćnik porodice pokojnog Davorina Baltića advokat Nikola Baltić reagovao je na tekst "Davorin Baltić ubio Sašu Markovića?", koji je objavljen u “Vijestima” 3.1.2018, u kome se, između ostalog, navode nezvanične informacije iz istrage ubistva pokojnog Saše Markovića.

"Navedenim naslovima i tekstom iznijeto je niz brutalnih neistina, monstruoznih tvrdnji i izrežiranih konstrukcija na račun i ime pokojnog Davorina Baltić. Potpisnici brutalnog teksta, nijesu se ni zapitali da li će objavljivanjem ovakvih naslova i teksta, van svake novinarske i profesionalne etike, nanijeti nesagledivu štetu porodici sada, nažalost, pok. Davorina Baltića. Ovim i ovakvim, ne neodgovornim, već inkriminisanim pisanjem, ''pucate'' u pokojnog Davorina Baltića, a njegovoj porodici, očigledno svjesno, i ko zna za čiji račun, crtate mete na grudima i nanosite nesagledivu štetu. Navodi o tome da je pok. Davorin Baltić izvršio ubistvo Saše Markovića su bezočne i brutalne laži, bez utemeljenja i u jednoj činjenici i dokazu, zasnovane isključivo na izmišljotinama i bolesnoj mašti, te navodnoj ''dojavi'' lica iz MUP-a'', bliskog istrazi, pa osnovano iznosimo sumnju da se radi o klasičnom naručenom tekstu, objavljenom sa namjerom da se porodica pok. Davorina Baltića, u svoj bolu i muci u kojoj se nalazi zbog tragičnog događaja, dodatno ojadi. Fotografije objavljene uz ovaj tekst, a kojima se insunira da se upravo na njima nalazi pok. Davorin Baltić su sve sem dokaza, posebno kod svakog zdravorazumskog bića koje oči ima i može lako uvidjeti da se radi o apsolutno dvije različite ličnosti, bez ikakvih sličnih fizičkih karakteristika, te da su iste postavljene na portalu u cilju najobičnijeg senzacionalizma. S tim u vezi, koliko su lažni navodi u ovom tekstu, govori činjenica da za pok. Davorinom Baltićem nikada nije ni bila raspisana potjernica zbog ubistva Saše Markovića, niti podignuta bilo kakva optužnica pred nadležnim sudovima u Crnoj Gori i tu činjenicu ste mogli i još uvijek možete lako provjeriti, tražeći zvanično saopštenje od MUP-a i Sudova, ali , očigledno, istina nije bila interes ovog sramnog teksta. Da ste uradili samo dio svoga novinarskog posla, lako ste mogli i utvrditi da je pok. Davorin Baltić neosuđivano lice i lice protiv koga se nije vodio nijedan krivični postupak, kako u Crnoj Gori tako i u inostranstvu. Imajući u vidu da je ovim tekstom porodici pok. Davorina Baltića nanijeta ogromna šteta, zaštitu svojih prava i interesa, ostvariće pred nadležnim sudom", piše u reagovanju advokata.

Odgovor novinara u sjutrašnjem broju "Vijesti" i na portalu "Vijesti".

NAPOMENA: Zabranjeno preuzimanje fotografija bez saglasnosti "Vijesti".

Bonus video: