U vozu ispod umivaonika pronađeno oko 1,1 kg marihuane, uhapšen Podgoričanin

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je A.K. imao namjeru da opojnu dogu prokrijumčari preko granice i da je stavi u dalji promet na području Beograda
109 pregleda 0 komentar(a)
Marihuana, droga, Foto: Shutterstock
Marihuana, droga, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.01.2018. 18:46h

Službenici uprava policije i carina su na graničnom prelazu Željeznička stanica, u vozu koji saobraća na relaciji Bar-Beograd, pronašli i oduzeli oko 1,1 kilogram marihuane i tom prilikom uhapsili A.K. (21) iz Podgorice.

On je, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici Stanice granične policije Bijelo Polje i carinski službenici bjelopoljske Carinske ispostave, su na graničnom prelazu Željeznička stanica na izlasku iz Crne Gore, 31. decembra obavili graničnu kontrolu putnika i prtljaga u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd.

"Tom prilikom, u jednom vagonu ispod umivaonika, pronađen je kesa u kojoj su se nalazila dva veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine 1,1 kilogram. Daljim pregledom, kod A.K. su pronađene rizle koje se koriste za pravljenje takozvanog džointa", navodi se u saopštenju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je A.K. imao namjeru da opojnu dogu prokrijumčari preko granice i da je stavi u dalji promet na području Beograda.

Opojna droga je predata Odsjeku za borbu protiv droge radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

Oduzeta opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se A.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: