"Pepeljugino maslo" u Noći teatra

Predstava „Pepeljugino maslo“ donosi aktuelnu priču o ženama iz različitih socijalnih grupa, sredina i interesovanja, koje se sudaraju na paradoksima pitanja položaja žene u savremenom svijetu
85 pregleda 0 komentar(a)
Noć teatra, Foto: Gradsko pozorište
Noć teatra, Foto: Gradsko pozorište
Ažurirano: 16.11.2018. 08:50h

Gradsko pozorište i ove godine priključuje se obilježavanju internacionalne manifestacije Evropska noć teatra.Tim povodom sjutra u 20 sati, u sali Dodest ansambl Gradskog izvešće „Pepeljugino maslo“, a omogućen je i popust od 50 odsto na ulaznice za ovu predstavu. Projekat sa Večernje scene, prema kolumnama hrvatske dramske spisateljice Tene Štivičić, režirala je Alisa Stojanović.

Evropska noć teatra je noć kada je pozorište u centru pažnje i kada se na skoro svim teatarskim scenama u gradovima širom Evrope može osjetiti veličanstvena igra riječi, pokreta i različitih priča. Projekat zamišljen kao manifestacija posvećena scenskim umjetnostima održava se svake godine, treće subote u novembru.

Sva događanja u sklopu ove jednodnevne, ali i cjelonoćne manifestacije okupljena su oko istog cilja - ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva teatarske publike i umjetnika u jedinstvenom iskustvu.

Na ovaj dan, teatarske kuće daruju predstave, ali i otvaraju vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju pozorišta, produbljuju vezu koju gledaoci imaju sa onima koji za njih igraju i mjestom na kojem to rade.

Učesnice ove značajne međunarodne manifestacije, koja okuplja i ujedinuje pozorišne djelatnike iz cijele Evrope sa publikom su: Belgija, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, BiH, Češka, Bugarska, Slovenija, Austrija, Mađarska i Slovačka.

Predstava „Pepeljugino maslo“ donosi aktuelnu priču o ženama iz različitih socijalnih grupa, sredina i interesovanja, koje se sudaraju na paradoksima pitanja položaja žene u savremenom svijetu. Predstava je inicirana vrlo slojevitim pogledom na svijet Tene Štivičić koja već dugi niz godina živi u Londonu i u kolumnama britko i duhovito posmatra (žensku) svakodnevicu.