Danas samo uz Vijesti: Sve o ljetovanju sa djecom na moru i planini

Raspust je, ali treba uvijek čitati. Kniga je čovjekov najbolji prijatelj a to prijateljstvo se uči. Što djeca treba da čitaju i kako ih odvući od mobilnih telefona saznajte u dodatku Zdravlje
0 komentar(a)
Ljetovanje, Foto: Shutterstock
Ljetovanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.07.2018. 05:37h

U ovonedeljnom poklon dodatku Zdravlje, bavimo se temom ljeta i kako da sa svojom djecom uživate u odmoru a pritom i ne brinite da li su unijeli dovoljno vitamin, minerala I ostalih hranljivih materija. Koje su to baze ishrane koje treba djeca da konzumiraju? Pročitajte i šta je najbolje za užinu na plaži, kako pripremati obroke i koje namirnice treba koristiti.

Ljeto je vrijeme stomačnih virusa i mogućih trovanja. Saznajte kako da preoznate simptome i šta treba uraditi ukoliko vas snađe nešto slično dok ste na odmoru. Kako spriječiti i kako liječiti prirodnim preparatima a kada se morate obratiti ljekaru Prebrodite sezosnke bolesti uz prirodne preparate uz našu Zelenu apoteku.

Prvi put sa bebom na ljetovanju? Pročitajte savjete pedijatra kako da smanjite stres i uživate sa novim članom porodice. Kada idete na plažu sa bebom, ne očekujte mnogo leškarenja na suncu i kupanja. Vaše dijete će biti u centru pažnje, a na plaži važe druga pravila. Sigurno je samo da će vam torba biti teška.

Dr Miloje Zejak preporučuje planinu. Ukoliko se odlučite za nadmorske visine planina je dobar izbor za apetit krvnu sliku i jači imunitet. Djeci boravak u planini, zaista, može biti izuzetno zanimljiv i edukativan, omogućava im više kretanja, kreativnije provedeno vrijeme, nova znanja i iskušavanja svojih mogućnosti.

Dijete najbolje kroz igru uči da pliva. Strah uvijek postoji, nekad u većoj, nekad u manjoj mjeri, tako da prvi kontakt sa vodom i učenje nikako ne bi smjeli biti na silu, već postepeno savjetuje instruktor plivnja mr Ivica Šćepanović.

Raspust je, ali treba uvijek čitati. Kniga je čovjekov najbolji prijatelj a to prijateljstvo se uči. Što djeca treba da čitaju i kako ih odvući od mobilnih telefona saznajte u dodatku Zdravlje.

Mr Boris Banjević, profesor fizičkog vaspitanja i sporta, diplomirani kineziterapeut savjetuje kako da imate super raspust - aktivni ljetnji odmor. Brojne su zamke dugotrajnog boravka u zatvorenom prostoru na kompjuterima, tabletima, mobilnim telefonima. Prirodni oblici kretanja, boravak u prirodi, društvene igre, rekreacija i sport su „terapija“ koja mora dati rezultate u smislu stvaranja skladnog biopsiho-socijalnog bića. Vježbe za planinu, more i grad - razvijajte pokrete i mentalnu snagu djeteta.

Bonus video: