"Namještaju mi jer smetam nekome”

Todorović podnijela krivičnu prijavu protiv sudije Amira Đokaja i policijskih inspektora Igora Brajkovića, Nikole Terzića i Petra Gujića
965 pregleda 74 komentar(a)
Vesna Todorović, Foto: Facebook
Vesna Todorović, Foto: Facebook
Ažurirano: 30.12.2017. 20:22h

Hapšena policajka Vesna Todorović podnijela je krivičnu prijavu protiv sudije Amira Đokaja i trojice policijskih inspektora - Igora Brajkovića, Nikole Terzića i Petra Grujića.

Sudiju i inspektore Sektora kriminalističke policije optužuje da su zloupotrijebili službeni položaj kada su 9. novembra uhapsili nju i njenu kćerku Karnelu Šćekić.

Granična policajka i njena kćerka tada su osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprava, odnosno falsifikovanje isprava u saizvršilaštvu.

U prijavi dostavljenoj i “Vijestima” Todorović tvrdi da su inspektori u prijavi podnijetoj protiv nje i kćerke “iskusni operativci” napravili scenario i režirali ga. Optužila ih je da su bez dokaza u prijavi napisali i da su njih dvije izvršile krivično djelo.

“Čitam ovu krivičnu prijavu i prosto sam zaprepašćena, ne teretom koje su ovi inspektori pokušali nametnuti meni i mojoj kćerki, nego neprofesionalizmom njih samih kao pripadnika Uprave policije. U prilogu nabrajaju šta su predali. Moja kćerka do danas nije dobila ni poziv kao građanin, ni nikakvu zabilješku, a ni nešto da ga tako zovem, čime su je lišili slobode”, napisala je Todorović u prijavi.

Tvrdi da su hapšenje i prijava “samo pokušaj da se sa puta skrajne neko ko smeta nekome”.

“Da se uništi nečiji autoritet, nečiji obraz, čast i poštenje, a što je najznačajnije od svega da se uništi nečija porodica. Uništiti nečiju porodicu bez argumenata, i na ovako prljav način”, piše u njenoj prijavi.

Todorović je prijavu dostavila osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju Ferihi Muratović, vrhovnom i glavnom specijalnom tužiocu Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću, ministru unutrašnjih poslova Mevludinu Nuhodžiću, direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću i njegovom pomoćniku Enisu Bakoviću.

Taj dokument dostavljen je i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Uprave policije i Etičkom odboru te institucije.

Inspektore je optužila da su mjere tajnog nadzora nad njom sprovodili samo da bi slušali privatne razgovore između nje i njene kćerke.

“Za sve vrijeme od kad je neki nepismeni akter operativne informacije napisao tamo neku operativnu informaciju, profesionalci ne nađoše i ne mogadoše primjeniti nijednu mjeru ni radnju da bi otkrili 'krivično djelo', već zatražiše MTN i potrošiše grdne pare, a ni uz pomoć tih mjera nema im djela. Ogorčena sam na neprofesionalizam. Šta koga interesuje šta pričam ja sa kćerkom i ona sa mnom i da li je njen momak dao njoj pare ili meni moj, ili mi njima. Da se poslušaju telefonski razgovori aktera krivične prijave, pa i običnih drugih ljudi, tu bi se svašta moglo naslušati”, napisala je Todorović.

Optužila je policiju za neprofesionalno postupanje tokom pretresa, jer su se ponašali kao da je “ratni zločinac ili vođa kriminalnog klana”.

“A ne službenica MUP-a Crne Gore od 1996. godine”.

Tvrdi da su od nje ispred barskog Centra bezbjednosti tražili da simulira kao da ima lisice na rukama, i da nije znala zbog čega je uhapšena, sve dok joj to u 10 sati nije objasnio inspektor Petar Gujić.

Napisala je i da su se nehumano ponašali prema njoj u betonjerci.

Pitala je i zašto inspektori ne otkriju nekog nezakonitog migranta, pasoš ili nešto drugo, nego prate njenu službenu aplikaciju i zloupotrebljavaju njene podatke.

Tvrdi da je u toj aplikaciji provjeravala njoj interesantna lica:

“U mojim telefonima su moji operativni podaci mimo moga 'zeta' i njegovog rođaka i par prijatelja”, naspisala je u prijavi.

Nakon hapšenja Todorović i njene kćerke policija je saopštila da koleginicu sumnjiče da je preko službene aplikacije pratila kretanje pripadnika kriminalnog miljea, te informacije prenosila kćerki, a ona dalje za novac.

Osumnjičene su i da su turskom državljaninu O.U. za 5.000 eura prodale falsifikovani pasoš.

“ Karnela čuvala pasoš svog momka”

Todorović objašnjava da je pasoš zbog kog su uhapšene putna isprava momka njene kćerke - Ozera Ercana kog zovu Ur.

U prijavi podnijetoj protiv sudije i trojice policijskih inspektora piše da je Šćekić taj pasoš čuvala od decembra 2016. do 9. juna 2017. godine, kada ga je dala njegovom rođaku Ozdemiru Uguru.

Tvrde da je novac, za koji ih policija optužuje da su ga nabavile prodajom falsifikovanog pasoša, pozajmica od Ercana.

"Granični policajac pisao laži, jer mu nisam dala kad je tražio”

Vesna Todorović je u prijavi napisala da je lažnu operativnu informaciju protiv nje napisao granični policajac “kom nije dala kad je tražio”.

“Postajem nekulturna, ne samo pričam policijskim jezikom. Tražili su mnogi, ali nema. Nijesam ja Crveni krst pa da dijelim to čudo u dobrotvorne svrhe. Tražili su mnogi ovih zadnjih osam godina, na razne načine, pa i kulturno i nekulturno, pa kad kažem ne dam kažu kako je bezobrazna, pa mi taj epitet ostade - da sam bezobrazna, pa pošteni ljudi ne znaju što sam bezobrazna. Bezobrazna i opasna. Pravo da vi kažem počeli su ti opisi da mi se sviđaju, jer kad ih prevedem na crnogorski jezik kaže se časna i poštena”, piše u prijavi policajke.

Njega je nazvala nepismenim dušmaninom.

Bonus video: