TV Vijesti: Praznici uz raznovrstan program za sve generacije

Program za najmlađe, prenos dočeka 2018. godine iz Budve, filmski maraton i raznovrstan serijski program u prazničnim danima na televiziji Vijesti
113 pregleda 1 komentar(a)
TV Vijesti Novogodišnji program, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
TV Vijesti Novogodišnji program, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 30.12.2017. 16:56h

Posljednje večeri ove godine, najmlađu publiku i njihove porodice, obradovaće tri ekanizovane novogodišnje predstave za djecu – Novogodišnje želje, Novogodišnja Bajka, kao i Dolazak Nove godine, koji su na programu TV Vijesti od 19.10h.

Glumci i recitatori su članice i članovi Beauty centra, kojima će se u novogodišnjoj noći pridružili muzički solisti iz cijele Crne Gore, hor "Zvjezdice", hor "D mol", plesna škola "Beauty", folklorna društva, baletska škola "Vasa Pavić",..

Doček Nove godine, koji je organizovan isped zidina Starog grada u Budvi, gledaoci TV Vijesti biće u prilici da prate uživo poslije 21h.

Program počinje nastupom trenutno najpoznatijeg tribute benda „Queen real tribute“ iz Beograda, zaljubljenike u kultni britanski rok bend „Queen“. Nakon njih nastupaju glavne zvijezde večeri - Bregović i Bijelo dugme, a u Budvu dolaze i pjevači koji su bili sastavni dio ovog benda Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.

Ljubitelji sedme umjetnosti imaće prilike da uživaju u višednevnom filmskom maratonu. Nakon prenosa iz Budve slijedi američka drama Naplata za ubistvo, u kojoj sjajnu glumačku postavku čine Džon Malkovič, Bili Bob Torton i Lijam Hemsvort.

Iste večeri od 3.05h slijedi višestruko nagrađivani naučno fantastični triler – Distrikt 9, režisera Nila Blomkampa i producenta Pitera Džeksona. U rangu sa najboljima iz ovog žanra, radnja Distrikta 9 se dešava u alternativnoj stvarnosti, u kampu za vamzemaljce koji su sletjeli tačno iznad Johanesburga.

Vanzemaljci su izbjeglice smještene u kamp Okrug 9 u Južnoj Africi, dok se svjetske velesile prepiru šta da urade sa njima.

Termnin od 5.10h rezervisan je za dramsko ostvarenje Iza crvenih vrata, vrsno produciran i dizajniran film, koji osvaja vizuelnom ljepotom kadrova, a okosnica mu je glumačka interpretacija dvoje sjajnih glumaca, Kire Sedžvik i Kifera Saderlanda.

Jedna riba mora pronaći svoju sudbinu kako bi spasila svoj dom i ljubav od ajkule koja je uznemirava, radnja je animiranog filma Greben, kojim od 8.10h, 1. januara nastavlja filmska praznična priča na TV Vijesti. Odmah nakon Grebena od 9.25h slijedi porodična drama Gdje raste crvena paprat - priča o dječaku Biliju, koji odrasta u Oklahomi, na ranču sa roditeljima i dvije mlađe sestre.To što su siromašni, ne čini ga nezadovoljnim. Najveća želja mu je da ima psa!

Ljubitelje romantičnih filmova od 14.50h očekuje Ema Stoun i Kolin Fert u filmu Čarolija na mjesečini Vudija Alena, jednog od najpoznatijih i najcenjenijih imena filmske industrije.

Kineski mađioničar Vej Lin Su je najčuveniji mađioničar svog vremena, ali malo njih zna da je to samo lik za pozornicu Stenlija Kroforda, mrzovoljnog i arogantnog Engleza s previsokim mišljenjem o sebi i averzijom prema lažnim spiritualistima. Pošto ga je prijatelj, Hauvard Burkan, nagovorio, Stenli kreće na misiju na Azurnu obalu, na imanje porodice Katlidž koju sačinjavaju: majka Grejs, sin Brajs i ćerka Karolina. Predstavlja se kao poslovan čovjek po imenu Stenli Taplinger, kako bi razotkrio mladu vidovnjakinju, Sofi Bejker, koja je tu odsjela sa svojom majkom. Sofi je u vilu Katlidžovih došla na poziv Grejs, koja je ubijeđena da Sofi može da joj pomogne da uspostavi kontakt s pokojnim mužem, i kad to učini, da skrene pažnju Brajsa, koji se do ušiju zaljubio u nju. Slijedi niz događaja koji su magični u svakom smislu te riječi.

Film o ljubavi između očeva i kćerki na programu je u ponedjeljak od 20 časova. Džejk Dejvis (Rasel Krou) je pisac koji je osvojio Pulicerovu nagradu, udovac koji sam podiže petogodišnju ćerku Kejti (Amanda Sajfred) i istovremeno vodi borbu sa teškim mentalnim stanjem. Uz Rasela i Amandu, glumačku ekipu filma Očevi i kćeri dopunjuju Dajen Kruger, Oktavija Spenser, Aron Pol, Brus Grinvud i neponovljiva Džejn Fonda.

Džon Travolta, Šeron Ston, Kejt Bosvort protagonisti su akcijske drame Život na ivici koja vas očekuje u ponedjeljak veče od 22.30h. Film prati živote hrabrih i ekscentričnih muškaraca koji u teksaškoj elektrani rade izuzetno opasne poslove. Bo, koga glumi Džon Travolta, sebe krivi za smrt svoga brata, i odgaja svoju bratanicu Bejli, kao rođenu ćerku. Njegov stav se urušava kada se u elektrani zapošljava momak njegove bratanice i on neprestano brine. Da nevolja bude veća, zadesi ih ogromna oluja i oni počinju da se bore za život.

Iste večeri, nekoliko minuta nakon ponoći, pogledajte akcijski triler Podzemlje Moskve.

Ekscentrični američki sveštenik u Moskvi, unajmljuje tim u nadi da će u podzemnom svijetu pronaći prijatelja Sergeja (Rade Šerbedžija) koji je nestao dok je istraživao okultne fenomene. Nakon što sklopi dogovor sa Andrejem (Val Kilmer), čuvarom vrata pakla, Oven će otkriti nešto što prevazilazi okvire njegovog shvatanja.

Filmski maraton 2. januara nastavlja u 20 časova dramom Igraonica. Uz istaknutu glumu Džona Hoksa, Moli Parker i postavu mladih talentovanih glumaca, film Džulije Dajer iskren je i provokativan pogled na dešavanja iza fasade, naizgled savršene američke porodice.

Nakon 22.30h očekuje vas kriminalistička drama Posljednja pljačka koja vam donosi priču o dvojici braće, profesionalnim pljačkašima. U glavnim ulogama našli su se oskarovac Ejdrijen Brodi i Hajden Kristensen.

Džejms duguje život svom starijem bratu Frankiju, koji je otišao u zatvor umjesto obojice. Dok je on zatvoren, Džejms pokušava da život dovede u red sa novim poslom i djevojkom. Ali, kada Franki izađe iz zatvora bez ičega, stvari će se poremetiti.

Od 1. januara, od ponedjeljka do petka, nakon Vijesti u pola 7, pratite prvu sezonu serije Ubice mog oca.

Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković i Katarina Radivojević protagonisti su serije koja se odigrava u Beogradu u sadašnjem vremenu. Aleksandar Jakovljević, koga tumači Vuk Kostić, mlad je, ali već iskusni inspektor koji dobija prvi veliki slučaj - rješavanje ubistva ćerke jedinice uglednog građevinskog preduzimača.

Tokom praznika očekuju vas novi nastavci serija Velvet i Rosela. Nove epizode serije Istanbulska nevjesta na programu su od 15. januara 2018.

Bonus video: