Istraga za ubistvo Medina: Muhadinović i Vujičić nijesu pomagali Ulami

Sudija je obrazložio da je njihov zastupnik, advokat Nikola Martinović tražio od suda da donese odluku da se u sredstvima javnog informisanja objavi da je istraga protiv Muhadinovića i Vujičića obustavljena
205 pregleda 0 komentar(a)
Boris Savić
Boris Savić
Ažurirano: 30.12.2017. 10:21h

Više državno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Cetinjana Zorana Muhadinovića i Marka Vujičića, koje su prvobitno sumnjičili da su pomagali Vladimiru Ulami optuženom za ubistvo Nemanje Medina.

To piše u dopisu koji je juče “Vijestima” dostavio predsjednik podgoričkog Višeg suda Boris Savić.

Savić je obrazložio da su se njih dvojica nalazila u pritvoru mjesec dana:

“Nakon toga, naredbom Višeg državnog tužilaštva Kti.br.79/16 od 20.02.2017. godine obustavljena je istraga protiv okrivljenih Zorana Muhadinovića i Marka Vujičića zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz čl.387 st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer nema dokaza da su izvršili navedeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo, koje se goni po službenoj dužnosti”, piše u Savićevom dopisu.

Sudija je obrazložio da je njihov zastupnik, advokat Nikola Martinović tražio od suda da donese odluku da se u sredstvima javnog informisanja objavi da je istraga protiv Muhadinovića i Vujičića obustavljena.

Njih dvojica uhapšeni su posljednjeg dana avgusta 2016. godine, kada je policija uhapsila i Ulamu.