Ponovo odbijeno izuzeće sudije Ćetkovića: Nije pristrasan ako se žena udala za djeda

128 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.12.2017. 07:12h

Predsjednik podgoričkog Osnovnog suda, Zoran Radović, ponovo je odbio izuzeće sudije tog suda Rada Ćetkovića iz postupka u kojem je Veselin Mujović optužen da je prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića za 890.000 eura i Budvanina Ljuba Rađenovića za 20.000 eura.

To je “Vijestima” saopštila portparolka tog suda Anja Krkeljić.

Radović je u svojoj odluci naveo da "činjenica da se ženska osoba koja ima samo zajedničko prezime sa sudijom udala za djeda oštećenog ne ukazuje na pristrasan odnos sudije".

Ćetković je suđenje zakazao za 1. februar sljedeće godine. Iako je predsjednik suda ranije odbio zahtjev za njegovo izuzeće, Ćetković je odlučio da ga obavijesti da je u međuvremenu ipak saznao da bi mogao biti u rodbinskim vezama sa Marovićem.

"Bila je jedna ženska osoba koja se preziva Ćetković iz mog sela, koja se prije 80 godina udala za djeda Svetozara Marovića. Zahvalan sam što sam i ja saznao nešto novo", kazao je tada Ćetković.

Mujović je ranije tvrdio da je Ćetković u rodbinskim vezama sa Svetozarom Marovićem, a da suprug tužiteljke zastupa optužnicu u predmetu koji se vodi protiv njega u Osnovnom sudu na Cetinju.