Petar Marčić i Tamara Radunović najbolji u 2017. godini

214 pregleda 0 komentar(a)
Petar Marčić, Foto: Rtvbudva.me
Petar Marčić, Foto: Rtvbudva.me
Ažurirano: 28.12.2017. 18:41h

Član Bokserskog kluba Budva, Petar Marčić najbolji je bokser Crne Gore u 2017. godini, u tradicionalnom izboru Bokserskog saveza.

Marčić je treći put uzastopno proglašen za najboljeg u svojoj starosnoj kategoriji, a prvi put je najbolji senior.

"Drago mi je što sam ponovo dobio priznanje, ali mi je ovogodišnji posebno drag jer je iz seniorske konkurencije. Ova godina bila je teška, ali i uspješna. Nadam se da će svaka sljedeća biti još uspješnija", kazao je Marčić.

Najbolja bokserka je Tamara Radunović iz BK Budva, koja je treći put proglašena za najbolju seniorku.

"Za mene je 2017. najuspješnija godina u karijeri. Imala sam 19 mečeva i ostvarila 16 pobjeda. Osvajala sam međunarodne turnire i pobjeđivala kvalitetne protivnice", kazala je Radunović.

Njen trener Nikola Ružić proglašen je za najboljeg, dok je Budva najbolji klub.

Za najboljeg školarca proglašen je Petar Liješević (BK Budva), njegov klupski drug Pavle Božović je najuspješniji pionir, dok je za najbolju bokserku ponovo izabrana Tamara Radunović (BK Budva).

Za najboljeg trenera nagrađen je Bajram Ademović, dok je najbolji klub u 2016. godini BK Podgorica. (kraj) eml

Za najboljeg u konkurenciji mladih proglašen je Milovan Sekulović (Podgorica), dok je najbolji pionir Filip Božović (Bijelo Polje).

Najbolji juniori su Nenad Marković (Podgorica) i Nela Radenović (Budva), a školarci Pavle Božović (Budva) i Bojana Gojković (Budva).

Priznanje za najboljeg bokserskog sportskog radnika uručeno je Blažu Šaranoviću, dok je plaketu za doprinos razvoju bokserskog sporta u Crnoj Gori dobio Veselin Piletić.

Predsjednik Bokserskog saveza, Blažo Šaranović kazao je da je crnogorski boks u 2017. godini ostvario dobre rezultate na takmičarskom i organizacionom planu.

"Ponosni smo na nastupe Nenada Markovića, Petra Liješevića i Miloša Krasnićija na juniorskom prvenstvu Evrope u bugarskoj Albeni. Koliki smo trud napravili u popularizaciji boksa i kako je on prepoznat od čelnih ljudi evropskog boksa govori podatak da smo za sljedeću godinu dobili organizaciju Balkanskog prvenstva za mlade", kazao je Šaranović.

Bonus video: