Nikšić: Policija u decembru procesuirala četiri osobe osumnjičene da su izvšile osam krivičnih djela

P.J. (35) i M.P. (50), obojica iz Nikšića, sumnjiče se da su iz podruma firme „Fidelis“, vlasništvo M.N, otuđili veću količinu rezervnih djelova marke „Unitas“
191 pregleda 1 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.12.2017. 13:50h

Policija je u Nikšiću tokom decembra procesuirala četiri osobe osumnjičene da su izvšile osam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Nikšićanin R. P. (34) osumnjičen je da je izvršio četiri krađe. Njemu se stavlja na teret da je provalio u bivši restoran "Željezare“, vlasništvo Uprave za imovinu, odakle je otuđio više bakarnih kablova, dok je iz objekta "Koni konfekcije“ uzeo elektrokablove od instalacija i za napajanje šivaćih mašina, Njemu se na teret stavlja i da je iz šahte, vlasništvo CG Telekoma, otuđio podzemni kabal dužine 105 metara, kao i krađa bakarnih kablova, aluminijske žice i reflektora iz firme "Pjastera“. Pomenuta krivična djela državni tužilac u Nikšiću je kvalifikovao kao teške krađe, a jedno kao krađu. R.P. je ista priznao, nakon čega je lišen slobode. Sudija mu je, nakon saslušanja, odredio pritvor i on je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

S.K. (24) se stavljaju na teret dvije teške krađe i razbojništvo. Sumnjiči se da je iz porodične kuće I.A. otuđio više komada bijele tehnike, kao i da je iz pomoćnog objekta, vlasništvo R.N. otuđio više komada ručnog i baštenskog alata, a sa krova drugog pomoćnog objekta veću količinu aluminijskog lima. Stavlja mu se na teret i da je iz taksija, vlasništvo firme "Maestro“, uzeo plastičnu kutiju sa dnevnim pazarom, a kada je taksista S.P. pokušao da ga spriječi da pobjegne primijenio je fizičku silu. On je djela koja mu se stavljaju na teret priznao, a nakon saslušanja kod sudije određen mu je pritvor i sproveden je u ZIKS.

P.J. (35) i M.P. (50), obojica iz Nikšića, sumnjiče se da su iz podruma firme „Fidelis“, vlasništvo M.N, otuđili veću količinu rezervnih djelova marke „Unitas“. Policija je sa njima obavila razgovor i P.J. je priznao izvršenje krivičnog djela. Od njega je oduzet paket sa otuđenim rezervnim djelovima i vraćen vlasniku. Nakon saslušanja sudija za istragu obojici je odredio pritvor i sprovedeni su u ZIKS.

Bonus video: