Priveden Igor Krstović, policija oduzela novac, kriptovane telefone...

Kako saznaje Televizija Vijesti policija je pronašla i zaplijenila 182.450 eura, dva kriptovana telefona, metalni boks, mačetu, biber sprej, dva noža na preklop, dokumentaciju sa ugovorima za koje se sumnja da su fiktivni, kao i dva luksuzna automobila
3438 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2017. 15:45h

Igor Krstović priveden je rano jutros nakon što su službenici Sektora kriminalističke policije zajedno sa Posebnom jedinicom policije obavila pretres njegove porodične kuće u Zeti.

Kako saznaje Televizija Vijesti policija je pronašla i zaplijenila 182.450 eura, dva kriptovana telefona, metalni boks, mačetu, biber sprej, dva noža na preklop, dokumentaciju sa ugovorima za koje se sumnja da su fiktivni, kao i dva luksuzna automobila.

"Naime, službenici SKP-a su danas, 28.12.2017. godine, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje pripadaju I.K. (32) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli 182.450 eura, dva mobilna telefona marke „Blackberry“, metalni boks, mačetu, dva noža na preklapanje, biber sprej, fasciklu sa više kupoprodajnih ugovora čiji su predmet nepokretnosti, kao i dva putnička motorna vozila – jedan marke „BMW X4“ i drugi marke „Mini Cooper“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

O privremeno oduzetim predmetima obaviješten je državni tužilac u VDT u Podgorici. Konsultacije u vezi sa ovim predmetom su u toku.

"U saradnji sa nadležnim tužiocem novac u iznosu od 182.450 eura će biti predmet daljih provjera od strane Sektora kriminalističke policije, u cilju utvrđivanja njegovog porijekla, dok će ostali privremeno oduzeti predmeti biti upućeni u Forenzički centar radi odgovarajućih vještačenja", kazali su iz Uprave policije.

Iz UP podsjećaju da je uključujući i akcije od jutros, izvršeno ukupno 275 pretresa lokacija širom Crne Gore.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju", kazali su iz UP.

Galerija

Bonus video: