"STRAHUJE ZA BEZBJEDNOST"

Roganović ponudio da plati troškove ekstradicije u Crnu Goru

Kao razlog za podnošenje zahtjeva da kaznu služi u Crnoj Gori, Roganović je navodio želju da iznese odbranu o postavljenim bombama
359 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2017. 08:35h

Novljanin Vladimir Roganović, koga bezbjednosne službe označavaju kao člana kavačkog klana, a koji u "Novoj skeli" služi kaznu zbog falsifikovanja isprava, ponudio je državnim organima Srbije da plati troškove svoje ekstradicije u Crnu Goru.

Na ovaj korak Roganović se, kako piše Blic, odlučio iz straha za svoju bezbjednost.

Saznanja beogradskog lista potvrdio je i njegov advokat.

"On je podnio zahtjev Ministarstvu pravde, Višem sudu u Beogradu, MUP-u u čijem je sastavu Interpol, da mu se omogući da sam snosi troškove ekstradicije, tačnije da plati avionske karte za policajce koji će ga pratiti i za sebe. Smatra da je vazdušni put u Crnu Goru mnogo bezbjedniji od kopnenog, na kome mogu da ga vrebaju razne zasjede duž puta u kojima bi mogao da bude životno ugrožen. Smatra i da bi njegova ekstradicija kopnenim putem iziskivala i angažovanje mnogo više, prevashodno pripadnika MUP-a, te da bi zbog njegovog prolaza bili ugroženi i građani Srbije koji bi putovali saobraćajnicama kojom bi njega vozili do granice sa Crnom Gorom", kaže za "Blic" Jakša Peković, Roganovićev advokat, i dodaje da za sada nisu dobili odgovor da li je ovakva akcija uopšte moguća.

Vladimir Roganović je uhapšen početkom maja u Beogradu, a Prvi osnovni sud ga je osudio na osam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Crna Gora je za njim raspisala potjernicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci a treba da odsluži i kaznu zbog nelegalnog oružja.

Kao razlog za podnošenje zahtjeva da kaznu služi u Crnoj Gori, Roganović je navodio želju da iznese odbranu o postavljenim bombama.

Njegov stric Niko Roganović je ubijen, a prethodno je njegov brat od strica Duško Roganović povrijeđen u eksploziji.

Upravo zbog straha od osvete, crnogorski kriminalci, kako navodi Blic, često nakon ovakvih zločina svoje utočište i traže u Srbiji.