NAKON PRIJAVE POLICIJI DA JE UGROŽEN, NOVI NAPAD

Podgorica: Bombom na porodičnu kuću

Beriša je prije mjesec "Vijestima ” ispričao da je H. K. pokušao da ga reketira i da je prinuđen da skloni porodicu iz zemlje
912 pregleda 23 komentar(a)
kuća Almir Beriša, Foto: Zoran Đurić
kuća Almir Beriša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.12.2017. 07:48h

U podgoričkom naselju Konik, u dvorištu kuće Almira Beriše preksinoć je bačena bomba. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je manja materijalna šteta, rečeno je nezvanično “Vijestima” iz Uprave policije.

Isti izvor kazao je da niko od porodice Beriša nije bio u kući kada je bomba eksplodirala.

Beriša je prije mjesec “Vijestima” ispričao da je Podgoričanin H. K. 12. novembra pokušao da ga reketira i da je prinuđen da skloni porodicu iz države.

Iste noći sve je prijavio policiji.

Iz policije juče nijesu rekli da li eksplozija ima veze sa tim.

Beriša je u prijavi policiji, koju je dao "Vijestima" na uvid, naveo da su tog dana on i njegov drug Mario Toskić vozili motocikle Ulicom španskih boraca. Naveo je da se H.K. zaustavio automobilom pored njih i pitao ga da li prodaje motor, i on mu je odgovorio da ne prodaje.

"Tada mi je povišenim tonom rekao "bježi odavde i za sat da si kod moje kuće doveo motor"".

Navodno, pokušao je i da ga udari, ali ga je u tome spriječio Toskić.

Inspektorima je ispričao da mu je Toskić nakon sat kazao da je H.K. poručio da mu neće uzimati motocikl ako mu donese 500 eura, a da je do kraja dana tražio 2.000 eura.

"Nakon sat pojavio se ispred moje kuće, došao do kapije, jako čupao i vukao kvaku i tražio da mu otvorim”, piše u Berišinoj prijavi.

Zbog straha je porodicu preselio kod rodbine i pokrenuo proceduru da ih odvede u inostranstvo.

"Pošteno zarađujem i neću pristati da me neko maltretira i reketira. Neka sam zaradi. Policija nas nije zaštitila i moram da vodim porodicu iz države”, kazao je ranije Beriša.

Iz Uprave policije “Vijestima” su odgovorili da je tužilac ocijenio da H.K. nije počinio krivično djelo, pa je policija protiv njega pokrenula prekršajni postupak zbog drskog ponašanja.

H.K. nije odgovarao na više poziva novinara “Vijesti”.