PODNIJETA KRIVIČNA PRIJAVA

Oštetio Upravu za šume za 43.000 eura?

"M.V. (23) je, sumnja se, dozvolio bespravnu sječu šume u iznosu od 725,58 m3 bruto drvne mase bukovih i jelovih stabala...", saopšteno iz Uprave policije
217 pregleda 0 komentar(a)
drva, sječa šuma, Foto: Arhiva "Vijesti"
drva, sječa šuma, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.12.2017. 12:27h

Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnio je krivičnu prijavu protiv M.V. (23) zbog sumje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi.

"On je ovo krivično djelo počinio, kako se sumnja, na način što je u svojstvu lugara u Upravi za šume Crne Gore – Područna jedinica Kolašin bio zadužen za zaštitu šuma na reonu "Vučje" i "Trebaljevsko lipovačkih šuma", propuštanjem vršenja nadzora i nesavjesnim postupanjem tokom 2016. i 2017. godine, omogućio nepoznatim počiniocima da izvrše bespravnu sječu u državnoj šumi. M.V. je, sumnja se, dozvolio bespravnu sječu šume u iznosu od 725,58 m3 bruto drvne mase bukovih i jelovih stabala, koje nije evidentirao u svojim izvještajima i na taj način pričinio štetu Upravi za šume PJ Kolašin u iznosu od 43.381 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je Uprava za šume PJ Kolašin formirala komisiju čiji zadatak je bio da obiđe gazdinske jedinice "Vučje" i "Trebaljevsko lipovačke šume" i da zapisnički konstatuje bespravne sječe izvršene tokom 2016. i 2017.godine.

"U izvještajima komisije je konstatovano da je u navedenim reonima izvršena bespravna sječa u količini od 725,58m3 bruto drvne mase bukovih i jelovih stabala, koje u svojim izvještajima nije evidentirao lugar M.V.", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas