Dnevnica: Još jedna bravura fudbalskog majstora

Fudbalski velemajstor i jedan od omiljenih fudbalera navijača Partizana Damir Čakar je gost-radnik nove epizode Dnevnice
148 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2017. 11:17h

Nova epizoda emisije Dnevnica snimljena je u Pljevljima. Ovo je prvi put da je emisija snimana u trećoj po veličini opštini Crne Gore, a gost-radnik bio je jedan od najpoznatijih fudbalera u istoriji ovoga kraja Damir Čakar.

„U poslednjih nekoliko epizoda impresionirani smo načinom na koji su akteri pristupili poslovima i kompletnoj emisiji. Takođe događa se da se čitav grad angažuje da pomogne akteru i cijeloj ekipi da sakupe što više novca za one kojima je pomoć neophodna. Upravo tako je bilo i u Pljevljima. Veliko fudbalsko ime Damir Čakar je i omiljeni komšija, prijatelj i sugrađanin u Pljevljima. Mnogo ljudi je stalo iza njega u namjeri da pomogne dječaku da sakupi sredstva kako bi otišao na operacije oka u namjeri da sačuva vid. Humanost u liku i djelu Damira Čakara i građana Pljevalja ne mogu gledaoce ostaviti ravnodušnim“, kazali su iz Fabrike ideja koja priducira emisiju.

Čakar je radio u nekoliko privatnih firmi u Pljevljima sa namjerom da sakupi sredstva za petnaestogodišnjeg dječaka, kako bi mogao da plati operacije oka i spasio vid, jer mu je na jednom oku potpuno izgubljen. Zbog teške materijalne situacije porodica za koju je Damir radio nije u mogućnosti da finansira liječenje na privatnim klinikama van zemlje.

„Meni je srce puno što ovo dijete može da ode na operaciju. Dragi moji Pljevljaci su pokazali još jednom humanost i pokazali smo da smo ljudi, što je najbitnije”, kazao je Čakar.

Veliki broj građana Pljevalja, kao i privrednih subjekata odazvao se Damirovom pozivu na donatorsko veče. Prijatelji projekta Dnevnica marketi Idea su donirali namirnice za porodicu, a kako se poznati fudbaler snašao u trgovini i na radnim zadacima koje prvi put obavlja gledajte u večerašnjoj epizodi.

„Primijetili smo da se prvi put srijeće sa poslovima koje je radio i da je postojala određena opreznost, ali kad se uđe u Dnevnicu nema nazad. Kao u fudbalu, kada uzmes loptu ideš naprijed da daš gol, nije popularno vratiti je golmanu. A Damir kao fudbalski velemajstor to odlično zna, tako da možemo reći da je dobro odigrao iako smo mu promijenili poziciju u timu“, kazali su iz produkcije.

Nova epizoda Dnevnice je na programu TV Vijesti večeras u 20 sati.

„Dan sa ekipom Dnevnice mi je bio fenomenalan i vjerujte da bih volio da još jednom sve ovo ponovimo jer ste odlična ekipa“, rekao je na kraju snimanja Damir Čakar.

Galerija

Bonus video: