Nema odgovornih za nesreću u tunelu Klopot

Iz Osnovnog državnog tuži la štva u Podgorici nijesu objasnili čijom greškom je jedan radnik stradao, a drugi povrijeđen
3 komentar(a)
tunel Klopot, Foto: Gov.me
tunel Klopot, Foto: Gov.me
Ažurirano: 27.12.2017. 09:40h

Niko neće odgovarati zbog nesreće u tunelu Klopot, u kojoj je jedan kineski državljanin stradao, a jedan povrijeđen.

To je odluka podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva, koje je utvrdilo da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kojeg lica, za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Kineski državljanin V.Ć.Ć. (39) poginuo je 5. oktobra prilikom izvođenja radova u tunelu Klopot. U istoj nesreći povrijeđen je njegov sunarodnik Ć.G. (41).

Iz podgoričkog Osnovnog tužilaštva “Vijestima” su objasnili da je tog dana dežurni tužilac izašao na lice mjesta, izvršio uviđaj i po službenoj dužnosti formirao predmet:

"Radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine. Po nalogu postupajućeg tužioca, službenici policije su 17. 10. 2017. godine dostavili tražene dokaze, angažovan je i rudarski inspektor i nakon završenog izviđaja, ocjenom prikupljenih dokaza, ovo tužilaštvo je utvrdilo da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kojeg lica, za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, pojasnili su iz Tužilaštva.

Nijesu objasnili čijom greškom je jedan radnik stradao, a drugi povrijeđen. Iz Uprave policije “Vijestima” je ranije objašnjeno da su službenike Centra bezbjednosti Podgorica 5. oktobra iz Urgentnog bloka Kliničkog centra obavijestili da su primili dva državljanina Kine radi pružanja medicinske pomoći.

“Oni su zadobili povrede prilikom izvođenja radova na autoputu. V.Ć.Ć. je preminuo odmah po prijemu u Urgentni blok od zadobijenih povreda, dok je Ć.G. zadobio lakše tjelesne povrede”, pojašnjeno je iz policije.

Iz te institucije kazali su da je uviđajem utvrđeno da su kineski državljani radili na izgradnji tunela na postavljanju lučne konstrukcije - armature:

"Te da su u momentu nezgode stradali V.Ć.Ć. nalazio na tlu dok se Ć.G. nalazio na platformi na visini od oko dva metra. U jednom trenutku došlo je do odronjavanja dijela stijene unutar tunela koji je bio rastresitije građe (kombinacija stijena i zemlje) usljed čega je došlo do pada ove mase koja je lakše povrijedila Ć.G. dok je V.Ć.Ć. zadobio povrede usljed kojih je preminuo”, rečeno je “Vijestima” ranije iz Uprave policije.

I kineski državljanin P.J.L. (28) poginuo je 19. decembra na gradilištu autoputa, a saopšteno je da je pao sa visine od šest metara.

Bonus video: