NA VIŠE OD 20 LOKACIJA

Pretresi na sjeveru, uhapšeno više osoba

Policija u Beranama pretresa prostorije koje koriste bezbjednosno interesantne osobe - Vuk Vulević, David Kasumović, Vladan Simović, Stevan Milović, Vitomir Marsenić, Radisav Rajović, Goran Rajović, Miomir Marsenić, Golub Radičević, Dušan Lakušić, Radomir Đukić, Ivan Biletić, Kenan Suljković i Marko Zekić
1151 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2017. 14:40h

Službenici Sektora kriminalističke policije zajedno sa Specijalnom antiterosristickom jedinicom i pripadnicima Posebne policije jutros vrše preterese na više od 20 lokacija, na kojima borave bezbjednosno interesantne osobe.

Policija u Beranama pretresa prostorije koje koriste bezbjednosno interesantne osobe - Vuk Vulević, David Kasumović, Vladan Simović, Stevan Milović, Vitomir Marsenić, Radisav Rajović, Goran Rajović, Miomir Marsenić, Golub Radičević, Dušan Lakušić, Radomir Đukić, Ivan Biletić, Kenan Suljković i Marko Zekić.

Većina njih privedena je na informativni razgovor u CB Berane.

Tokom pretresa u Beranama policija je pronašla i oduzela oružje, municiju, lap topove, mobilne telefone, novac...

Pretresi su jutros obavljeni i u Bijelom Polju, Plavu i Rožajama.

Kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti u akciji su učestvovali i službenici Odsjeka za borbu protiv droga, koji su tokom pretresa presjekli uličnu prodaju droge i zaplijenili 15 kg skanka.

U akciji, kako TV Vijesti saznaje iz Uprave policije, uhapšeni su Dragan Aković, Elvis Palavrtić, Emil Ćirković i Suad Kurpejović.

Policija traga za Elfadom Kurpejovićem, Albinom Hotom i Dragoljubom Davidovićem.

Policija: Pretresi na 23 lokacije na sjeveru oduzeti oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, dokumentacija i 15 kg skanka, četiri osobe uhapšene, krivične prijave protiv 10 osoba

Iz Uprave policije je saopšteno da su Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke danas sa službenicima Centra bezbjednosti Berane i Odsjeka za borbu protiv droge a uz podršku Posebne jedinice policije i u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, izveli dvije akcije u Beranama – jednu u kojoj su pronađene oružje, municija, vozila i druge stvari, i drugu pod nazivom "Artur", koja je bila višemjesečna akcija tokom koje je oduzeto oko 15 kilograma skanka.

"Danas je u Beranama izvršen pretres na ukupno 23 lokacije – 16 u prvoj i 7 u drugoj akciji. Krivične prijave biće podnijete protiv ukupno deset lica – tri u prvoj a sedam u drugoj akciji, a od toga slobode su lišena četiri lica i to u drugoj akciji. Službenici SKP-a i CB Berane su rano jutros na 16 lokacija, a koje koristi 15 bezbjednosno interesantnih lica, izvršili pretrese prostorija koje koriste sljedeća bezbjednosno interesantan lica: M.Z, I.B, R.R, G.R, V.M, V.M, V.S, R.Đ, S.M, G.R, K.S, D.K, V.V, D.L. i M.M. Od ovih lica privedeno je 11 lica. Pretresom ovih lokacija policijski službenici su pronašli i oduzeli: pištolj marke „Valter“, lovačku pušku „Bajkal“, tri putničkla motorna vozila, više lap – topova, SIM kartice, više mobilnih telefona od kojih neki imaju kripto zaštitu, novac i ugovore o prenosu vlasništva imovine. Osim toga, u toku ove akcije pretresom lokacija koje koristi S.M. policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj kalibra 6 mm, bez fabričkog broja sa jednim okvirom i gasni pištolj. Pretresom lokacija koje koristi R.R. pronađeno je 16 komada metaka kalibra 9mm, dok je pretresom lokacija koje koristi Ž.Đ. pronađeno je i oduzeto: 20 metaka kalibra 9 mm, 20 metaka kalibra 7,62 mm, 16 metaka različitog kalibra, 95 komada lovačkih patrona za lovačko oružje, četiri puščana metka kalibra 7,9 mm i devet komada metaka kalibra 9 mm. Protiv S.M, R.R. i Ž.Đ, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kazali su iz Uprave policije.

Iz policije je saopšteno i da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge su u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Bijelom Polju danas realizovali policijsku akciju "Artur" sa službenicima Specijalne antiterorističke jedinice, CB Berane, OB Rožaje i OB Plav, a koja je bila usmjerena na presijecanje lanca krijumčarenja opojne droge marihuana iz Albanije i Kosova u Crnu Goru, a zatim dalje prema Srbiji i zemljama Zapadne Evrope.

U saopštenju se dodaje da su tokom višemjesečne akcije, službenici Odjseka zaplijenili oko 15 kilograma marihuane tipa skank, kao i da su danas uhapšene četiri osobe dok se tri potražuju.

"Službenici Odjeka su, 27.12.2017. godine u jutarnjim časovima, u okviru akcije "Artur" izvršili pretrese na sedam lokacija, i tom prilikom uhapsili D.A. (41), E.C. (30), E.P. (30) i S.K. (39), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo kriminalno udruživanje, dok su E.K, A.H. i D.D. u bjekstvu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su kazali i da su pretresom prostorija koje koriste ove osobe policajci pronašli i oduzeli mobilni telefoni, sim kartice, oko pet grama opojne droge marihuana i samostrel "Jaguar-Armen" sa optikom red cat 1xUORD.

"Protiv svih sedam lica će biti podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo kriminalno udruživanje, dok će protiv jednog od njih, K.S, biti podnijeta i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 17 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnje akcije, izvršili pretrese na 253 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima", piše u saopštenju Uprave policije.

Galerija