Jovan i Milana: Čast, nagrada i satisfakcija za uloženi trud

Najbolji odbojkaši u 2017. su Jovan Delić iz Jedinstva i Milana Rovčanin iz Luke Bar. Za najperspektivnije u 2017. godini izabrani su Mina Dragović iz Morače i Nemanja Peruničić iz Budućnosti Capital Plaze.
82 pregleda 0 komentar(a)
OSCG, najbolji u 2017., Foto: OSCG
OSCG, najbolji u 2017., Foto: OSCG
Ažurirano: 26.12.2017. 15:34h

U godini u kojoj su izostali zapaženi rezultati seniorskih reprezentacija, u kojoj su odličja, na prvenstvima Balkana, osvajale mlađe reprezentativne selekcije (srebro kadeti, bronzu juniorke i juniori), u kojoj prvi put trofeje u muškoj konkurenciji nijesu osvojili Budućnost ili Budvanska rivijera (Jedinstvo je osvojilo duplu krunu, a potom je i debitovalo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao jedini crnogorski predstavnik na evrosceni, a na kraju je stao u drugom kolu CEV kupa), u kojoj je sa scene nestala Budvanska rivijera, priznanja za najbolje u 2017. su dobili Jovan Delić, korektor Jedinstva, i Milana Rovčanin, primač Luke Bar…

“Nagrada mi mnogo znači, predstavlja satisfakciju za uloženi trud. Zahvalio bih se mom klubu, drago mi je što sam bio dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh. Nadam se da ćemo i ove sezone ponoviti taj rezultat”, kazao je Delić, koji je ove godine bio i na širem spisku seniorske reprezentacije.

Rovčanin je drugu godinu zaredom najbolja među damama, zahvaljujući i duploj kruni sa Lukom Bar.

“Čast mi je što sam i ove godine proglašena za najbolju odbojkašicu. Sa Lukom Bar osvojila sam dublu krunu, ove sezone nijesmo najbolje startovali. Podmlađena je ekipa, ali ima još dosta vremena i prostora da se uigramo”, kazala je Rovčanin.

Za najperspektivnije u 2017. godini izabrani su Mina Dragović iz Morače i Nemanja Peruničić iz Budućnosti Capital Plaze.

"Puno mi znači priznanje, to je nagrada koja je krunisala moj dosadašnji rad. Inspirisaće me da nastavim da radim, očekivanja su veća. Ova godina je za mene bila odlična, nadam se da će i naredna biti slična", kazala Dragovićeva, koja je sa kadetkinjama osvojila srebro, a sa juniorkama bronzu na balkanskim prvenstvima, a bila i juniorske reprezentacije bronzane sa Balkanijade, a bila je članica i seniorske reprezentacije na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i učešću u Evropskoj ligi.

"Hvala klubu i saigračima, bez kojih ne bih mogao dobiti priznanje. Hvala i Savezu što me je izabrao za najperspejktivnijeg odbojkaša. Nastojaću da opravdam priznanje i ispunim očekivanja", kazao je Peruničić, koji je u prethodnoj sezoni bio član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore.

OSCG je u godini na izmaku najznačajnije korake napravio u organizaciji takmičenja za mlađe. U maju je bio organizator Balkan Kids festivala, uz učešče 150 pionira iz 10 zemalja, nastavio je uspješan projekat Jugopetrol lige Mini odbojke za djecu od 9 do 12 godina (43 ekipe, 480 djece), a prvi put je i pokrenuo pionirsku ligu za djecu od 12 do 14 godina u kojoj učestvuju 22 kluba i 313 djece.

“Time smo napravili bazu od ukupno 800 djece od 9 do 14 godina. Zamah kao obaveza za sve nas da ga iskoristimo i pretočimo u nešto još veće”, rekao je Pajković.

Predsjednik OSCG je istakao da su “ambicije za 2018. velike”.

“Želimo da nas bude više, da budemo bolji i da iskoristimo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. Ali, moramo da budemo i realni i da znamo da je za sve planove potrebna podrška drzave. Svi smo u odbojci zbog entuzijazma i ljubavi prema ovom sportu, ali za nešto više na međunarodnoj sceni, nije dovoljan samo entuzijazam. Potrebno je vrijeme, veliki rad, i novac”, dodao je Pajković, uz zahvalnost državi, Ministarstvu sporta i Crnogorskom olimpijskom komitetu na velikoj pomoći i razumijevanju, te zahvalnost svim sponzorima, poslovnim partnerima, medijima, kancelariji i Predsjedništvu OSCG.

Bonus video: