Rodbina pacijenta napala tehničara u Urgentnom centru

"Ovaj čin zaslužuje posebnu osudu jer se radilo o pacijentkinji koja je došla da provjeri svoje zdravstveno stanje, što je trebala da uradi u Domu zdravlja kod svog izabranog doktora"
153 pregleda 11 komentar(a)
Urgentni centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Urgentni centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.12.2017. 14:25h

Medicinski tehničar u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore verbalno i fizički je napadnut u nedjelju od strane rodbine pacijenta.

Klinički centar osudio je napad na zaposlenog.

"Tehničar je napad prijavio Upravi policije i očekujemo od nadležnih pravosudnih organa da vinovnici ovog čina budu najoštrije sankcionisani. Ovaj čin zaslužuje posebnu osudu jer se radilo o pacijentkinji koja je došla da provjeri svoje zdravstveno stanje, što je trebala da uradi u Domu zdravlja kod svog izabranog doktora", saopšteno je iz KCCG.

Urgentni centar je, kako se dodaje, namijenjen za zbrinjavanje pacijenata sa urgentnim stanjima.

"Međutim, suočeni smo sa stalnim zloupotrebljavanjem ove organizacione jedinice naše ustanove od strane naših osiguranika, čime se dovodi u pitanje zbrinjavanje onih pacijenata kojima je zaista potreban urgentan tretman. Činjenica je da su zaposleni u Urgentmnom centru svakodnevno izloženi pritiscima pacijenata i članova njihovih porodica, a naročito onih koji su kvalitetnu zdravstvenu uslugu mogli dobiti na primarnom nivou, tj. kod svog izabranog doktora".

Iz KCCG navode da je u Urgentnom centru od početka godine zdravstvenu pomoć dobio 76.921 pacijent.

"Koristimo priliku da apelujemo na sve građane da ne zloupotrebljavaju Urgentni centar i da poštuju zdravstvene radnike jer oni brinu o njihovom zdravlju 24 sata 365 dana u godini", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: