Stojanović: Policija pokazala sposobnost da očuva mir

Stojanović je konstatovao da ima pomaka u rasvjetljavanju pojedinih ubistava počinjenih u prethodnom periodu i kazao da se na rješavanju ovih krivičnih djela mora raditi svakodnevno, kako bi se došlo do kvalitetno materijalizovanih dokaza za procesuiranje
114 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2017. 14:49h

Policija je u godini punoj bezbjednosnih izazova pokazala spremnost i sposobnost da očuva mir, riješi teška krivična djela i predano radi na prevenciji kriminaliteta, ocijenio je direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

Stojanović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić održali su danas redovni prošireni Kolegijum Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u policijskom kampu na Zlatici.

Proširenom kolegijumu su, kako je saopšteno iz Uprave policije, prisustvovali najbliži saradnici ministra i direktora i rukovodioci i starješine policije u sjedištu Uprave policije MUP-a i organizacionih jedinica na terenu.

Navodi se da su na Kolegijumu sagledani su rezultati rada Uprave policije od početka ove godine, a tema su bili i tehničko – kadrovska opremljenost policijske organizacije.

Stojanović je kazao da je policija u godini punoj bezbjednosnih izazova pokazala spremnost i sposobnost da očuva mir, riješi teška krivična djela i predano radi na prevenciji kriminaliteta.

"Rezultati rada u svim sektorima ovoj godini bili su dobri, ali da borba protiv organizovanog kriminala mora biti intenzivirana, uz pojačani operativni rad na terenu“, ocijenio je Stojanović.

Rješavanje najtežih krivičnih djela, među kojima su i djela protiv života i tijela, prema njegovim riječima, takođe ostaje prioritet u radu, a posebno ona koja su nastala kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa.

Stojanović je konstatovao da ima pomaka u rasvjetljavanju pojedinih ubistava počinjenih u prethodnom periodu i kazao da se na rješavanju ovih krivičnih djela mora raditi svakodnevno, kako bi se došlo do kvalitetno materijalizovanih dokaza za procesuiranje.

On je rekao da, osim represije i preventivnih aktivnosti, važan segmet u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa igra i postupak ispitivanja porijekla imovine članova tih organizacija i bezbjednosno interesantnih osoba.

"Budući da organizovani kriminal ne poznaje granice, operativna i kvalitetna međunarodna policijska saradnja, koja je igrala značajnu ulogu na rasvjetljavanju nekoliko teških krivičnih djela, treba da bude nastavljena u istom intenzitetu, kako bi rezultati rada i napora koje ulaže policija bili u što skorije vrijeme vidljivi i valorizovani“, poručio je Stojanović.

Nuhodžić je kazao da je zadovoljan radom policije u ovoj godini jer su rezultati rada po svim linijama policijskog angažovanja bili dobri.

"Zajedničko angažovanje i sadejstvo policijskih organizacionih jedinica doprinijeli su porastu stepena povjerenja u policiju, koje se dodatno može jačati još neposrednijom i boljom saradnjom sa građanima“, istakao je Nuhodžić.

On je ocijenio da je policija bila na nivou zadatka, kako u kompleksnim i složenim situacijama tako i u poslovima iz svoje nadležnosti vezano sa spoljnopolitičke uspjehe države, a koji se tiču članstva Crne Gore u NATO i posjete visokih zvaničnika iz inostranstva.

"Trend dobrih rezultata se mora nastaviti i u narednom periodu, a oni mogu biti još bolji uz maksimalno angažovanje službe shodno prioritetima među kojima su najvažniji borba protiv organizovanog kriminala.“, poručio je Nuhodžić.

Kako je naveo, policija će u tim naporima, uz očuvanje i jačanje integriteta, imati podršku ministra u radu i djelovanju, i u poboljšanju materijalno – tehničkih uslova i opremljenosti.

Kolegijum je, kako je saopšteno, usvojio zaključke o konkretnim aktivnostima radi sprovođenja prioritetnih i drugih policijskih poslova i zadataka u narednom periodu.

Galerija

Bonus video: