"Neka uzmu kantu benzina i neka nas spale na trgu, mi smo u pritvoru 15 mjeseci"

Advokati Milan Petrović i Goran Petronijević su kažnjeni po hiljadu eura, jer nisu opravdano odsutni sa suđenja
82 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, Foto: Printscreen
suđenje, Foto: Printscreen
Ažurirano: 26.12.2017. 08:37h

Suđenje optuženima u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan trebalo je da bude nastavljeno danas u podgoričkom Višem sudu, ali je pretres odložen i suđenje se nastavlja naredne godine.

"Neka uzmu kantu benzina i neka nas spale na trgu. Danas nema jednog advokata, sjutra drugu, ovako može još godinama, mi smo u pritvoru već 15 mjeseci. Molim vas da ne dozvolite ovo", poručio je jedan od optuženih Dragan Maksić.

Advokati Milan Petrović i Goran Petronijević su kažnjeni po hiljadu eura, jer nisu opravdano odsutni sa suđenja. Svjedok saradnik Saša Sinđelić je kazao da on ima primjedbe i da "ovo prevazilazi svaku mjeru", ali mu sutkinja nije dala riječ.

Na prethodnom ročištu sutkinja Suzana Mugoša kazala je da se na naredni pretres prinudno dovede Branka Milić.

Andrija Mandić i Milan Knežević su udaljeni sa pretresa do završetka saslušanja svjedoka saradnika Saše Sinđelića,

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Dragan Maksić, Milan Dušić, Srboljub Đorđević, Branka Milić i Kristina Hristić.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri DF-a, Mandić i Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Bonus video: