Bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i zadovoljavajuća

"Vijeće za nacionalnu bezbjednost osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja i diskreditacije institucija sistema, kao i ugrožavanja autoriteta Suda i Specijalnog državnog tužilaštva sa ciljem da se sudski proces u predmetu terorizam u pokušaju izmjesti iz Suda i prenese na ulicu i u medije"
259 pregleda 61 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2017. 16:45h

Vijeće za nacionalnu bezbjednost ocijenilo je da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i zadovoljavajuća.

Kako je saopšteno iz Vlade, pozdravljene su aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, koje se sprovode u okviru posebnih i ciljanih operativnih akcija na suzbijanju svih vidova organizovanog kriminala, kako na području Kotora i primorja, tako i u drugim gradovima.

"To jasno ukazuje da je država odlučna i sposobna da obezbijedi stabilnost, mir i sigurnost građana i imovine", navodi se u saopštenju Vlade.

Zajednički je, kako se dodaje, konstatovana nova dimenziju i kvalitet međuinstitucionalnog djelovanja organa za sprovođenje zakona na planu suprotstavljanja organizovanom kriminalu.

"Posebno na liniji saradnje između Specijalnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije. Takva saradnja je modalitet za dugoročno očuvanje bezbjednosti i sigurnosti države i građana. Vijeće za nacionalnu bezbjednost osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja i diskreditacije institucija sistema, kao i ugrožavanja autoriteta Suda i Specijalnog državnog tužilaštva sa ciljem da se sudski proces u predmetu terorizam u pokušaju izmjesti iz Suda i prenese na ulicu i u medije".

Dodaje se da je Vijeće dalo punu podršku pravosudnim institucijama i drugim nadležnim organima u sprovođenju zakonom utvrđenih nadležnosti.

Vijećem za nacionalnu bezbjednost predsjedavao je predsjednik Duško Marković.

Galerija

Bonus video: