TRANSKRIPT I AUDIO SNIMAK IZ BEOGRADA

DF Sinđelićevo saslušanje proslijedio Delegaciji EU i ambasadama

Iz tog političkog saveza očekuju da će se Međunarodna zajednica ozbiljnije pozabaviti ovim slučajem nego do sada
3 komentar(a)
Saša Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Saša Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2017. 14:51h

Demokratski front (DF) proslijedio je Delegaciji Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, ambasadama Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske i Njemačke transkript i audio snimak sa saslušanja Saše Sinđelića u srbijanskom Tužilaštvu, neposredno nakon događaja od 16. oktobra 2016. godine.

"Iz transkripta i audio snimka se jasno zaključuje da je, naknadnim intervencijama i pritiscima Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, Sinđelić natjeran da promijeni iskaz, a da sve to posluži za montažu afere „Državni udar“ u kojoj su optuženi i lideri opozicije iz DF", kaže se u saopštenju.

Iz tog političkog saveza očekuju da će se Međunarodna zajednica ozbiljnije pozabaviti ovim slučajem nego do sada, jer je, kako se navodi, predstavnicima EU i ambasada kojima je proslijeđen ovaj materijal više nego jasno da u Crnoj Gori nema vladavine prava.

"Kako su svjesni te činjenice kada su upitanju prava pojedinaca iz civilnog sektora, uvjeravamo ih da je, kada je odnos prema liderima DH-a u pitanju, stanje još gore", kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas