Budvanin osumnjičen da je bio u posjedu TNT-a i sporogorećeg štapina

"Nakon dobijenih rezulatat vještačenja iz Forenzičkog centra, u radnjama ovog lica su se ispunili elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija"
121 pregleda 6 komentar(a)
Dinamit (Novina), Foto: Shutterstock
Dinamit (Novina), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.12.2017. 10:48h

Budvanska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Budvanina L.V. (62) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljneo držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva su, nakon dobijenih razultata vještačenja u Forenzičkom centru, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv L.V. (62) iz Budve zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljneo držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, službenici CB Budva su, 22.12.2017. godine, državnom tužiocu u Osnovnom držanom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv L.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Pretresom stana i drugih prostorija, 25.10.2017. godine, od strane službenika CB Budva i službenika granične policije – regionalni centar Jug, pronađena je plava PVC kesa, štapin crvene boje namijenjen, kako se sumnja, za aktiviranje eksplozivnih naprava, nepoznata materija četvrtastog oblika obmotana sejlotep trakom bruto mase 250 grama, nepoznata materija četvrtastog oblika omotana plavom PVC kesom bruto mase 95 grama sa detonatorskom kapislom, kao i nepoznata materija četvrtastog oblika omotana sejlotep trakom bruto mase 275 grama", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su pronađeni tragovi i predmeti oduzeti i dostavljeni Forenzičkom centru na vještačenje.

"Vještačenjem je utvrđeno da se radi o sporogorećem štapinu, materiji koja sadrži TNT (eksploziv) i trotilskom metku. Nakon dobijenih rezulatat vještačenja iz Forenzičkog centra, u radnjama ovog lica su se ispunili elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policijski službenici su državnom tužiocu u ODT u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv L.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljneo držanje oružja i eksplozivnih materija", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: