Priča o Pljevljima kojih više nema

Organizator izložbe je JU Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović” u saradnji sa NVO “Art dekor studio” koju vodi autorka izložbe
95 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja izložba, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja izložba, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 25.12.2017. 08:49h

U izložbenom holu sportskog centra “Ada” u Pljevljima otvorena je izložba fotografija “Zeman gradi, zeman razgrađuje”, autorke Hasene Lujinović Selimhodžić.

Organizator izložbe je JU Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović” u saradnji sa NVO “Art dekor studio” koju vodi autorka izložbe.

“Iz bogate zbirke od preko 600 fotografija izdvojli smo 168 koje predstvaljamo večeras. Slike govore hiljadu riječi i ovo je jedna divna priča o Pljevljima kojih više nema, jer zeman, to jest vrijeme gradi i vrijeme razgrađuje” kazao je Belis Pojatić, direktor. JU Umjetničke galerije “Vitomir Srbljanović”.

Profesor Asim Kuhinja, kazao je da je autorka izložbe pokušala da sačuva od zaborava dio Pljevalja, grada koji je stoljećima bio uzor zajednice, života, sevdaha, ljepote, blagostanja, radosti i tuge, bez obzira na vjeru, nacionalnost ili bilo koju drugu pripadnost.

Otvarajući izložbu Emina Salihović, menadžerka opštine, govoreći o autorki, istakla je da je “ona fotograf, pjesnik i slikar, a u poslednje vrijeme se bavi i umjetničkim dizajnom, dekoracijom i izradom pinjata.

“Čemu je vakat, tome je i vrijeme. Tako je i ova izložba rađena od 2000. godine sazrela i dobila svoj prostor i svoju publiku”, kazala je Salihović.

Bonus video: