Reakcije bjelopoljske publike stidljive na pojedine scene

Mićalovićeva: Predstavom pokušavamo da sa publikom razmijenimo misao, energiju i poruke koje dolaze sa scene
1 komentar(a)
Sloboda Mićalović, Foto: Jadranka Ćetković
Sloboda Mićalović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.12.2017. 08:47h

Romantična komedija “Frenki i Džoni” Narodnog pozorišta iz Beograda, koju je po tekstu američkog dramskog pisca Terensa Meknelija režirala Tea Puharić, izvedena je tokom vikenda u Centru za kulturu u Bijelom Polju.

Radnja predstave “Frenki i Džoni” dešava se jedne subotnje večeri, između sredovječnih ljubavnika, konobarice Frenki i kuvara Džonija, nedavno puštenog zatvorenika, u njenom stanu, nakon njihovog prvog ljubavnog sastanka.

Predstava govoreći o tom prvom susretu dvoje ljubavnika otkriva njihovu prošlost, uspjehe, neuspjehe, očekivanja, razočaranja, strahove, mogućnosti novih početaka, strahove od istih i spituje značenja ljubavi.

Glumica Sloboda Mićalović Ćetković ocijenila je da su reakcije publike bile stidljive na određene scene iz predstave, ali da su zadovoljni odzivom i reakcijama.

“Nije nimalo lako da dvoje glumaca drži pažnju publike sat vremena i 15 minuta, a da pritom publika sve vrijeme detaljno prati priču i reaguje na nju. Mi uspijevamo u tome. Predstavom pokušavamo da sa publikom razmijenimo misao, energiju i poruke koje dolaze sa scene”, kazala je Mićalović.

Predstava jednom radnjom, (ne)svakidašnjom, prikazuje sve odnose između muškarca i žene.

Tokom predstave glumci jedno drugom otkrivaju sebe, a publika je to ispratila brojnim ovacijama. Partnera poznatoj srpskoj glumici igra Igor Đorđević, a glas radijskog spikera poveren je voditelju Darku Kocjanu.

Mićalovićeva je zaključila da joj je u na sceni lijepo uvijek, a posebno kada se od publike dobiju reakcije.

Ova predstava je izvedena više od 50 puta, a prikazivana je i publici u Kanadi i Londonu, zbog čega je stekla svjetsku slavu.

Poslije Bijelog Polja ekipa predstave nastupiće u Tivtu i Beču.

Bonus video: