Mandić: Sinđelić se bojao, znao da će morati da mijenja iskaz

Svjedok saradnik u pokušaju terorizma se, kako je kazao Mandić, suočio sa "monstruoznim režimom koji vlada Crnom Gorom" koji ga je "slomio, prevaspitao i zloupotrijebio za svoje najniže političke ciljeve"
74 pregleda 66 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: Screenshot (Facebook video)
DF, Demokratski front, Foto: Screenshot (Facebook video)
Ažurirano: 24.12.2017. 18:06h

Demokratski front (DF) saopštio je da je svjedok saradnik u pokušaju terorizma, Saša Sinđelić, tokom saslušanja u Tužilaštvu Srbije tražio da ne bude pritvoren u Crnoj Gori jer bi mu, kako su kazali, bezbjednost bila ugrožena i nad njim vršen pritisak da promijeni izjavu.

Lideri tog političkog saveza pustili su danas na konferenciji za novinare dio snimka sa saslušanja Sinđelića u Beogradu.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, saopštio je da je Sinđelić pred organima u Srbiji kazao da će, ako ga isporuče Crnoj Gori, biti prinuđen da mijenja iskaz i da je jedina istina ono što je saopštio pred srpskim Tužilaštvom.

Sinđelić se, kako je kazao Mandić, suočio sa "monstruoznim režimom koji vlada Crnom Gorom" koji ga je "slomio, prevaspitao i zloupotrijebio za svoje najniže političke ciljeve" i da ga je, uprkos molbi, srpska strana izručila.

“Naš protivnik zloupotrebljava državne resurse da se obračuna sa najjačim savezom. Moramo da se suprotstavimo režimu, da raskrinkamo lažni državni udar”, poručio je Mandić koji je jedan od optuženih za pokušaj terorizma.

Jedan od lidera Fronta, Nebojša Medojević, smatra da je ovo opoziciji dovoljna količina dokaza da bi se zaključilo da je pokušaj terorizma na izborni dan montiran.

On je podsjetio da su iz ostatka opozicije obećali da će, ako se afera rasplete, zajedno organizovati protest.

"Treba li im još jedan poziv američke ambasade“, pitao je Medojević.

Kako ističe, snimke sa Sinđelićevim iskazom u Srbiji će poslati na sve međunarodne adrese, kako bi ih, kako je kazao, upoznali sa svim što se u Crnoj Gori radi kako bi se "uništio Demokratski front".

"Mi smo jedina istinska opozicija Demokratskoj partiji socijasta”, poručio je Medojević.

Bonus video: