Marko Šaković poslat u Spuž

Viši državni tužilac Miloš Šoškić je nakon saslušanja pustio je Natašu Šaković da se u daljem postupku brani sa slobode
471 pregleda 28 komentar(a)
Marko Šaković, Foto: Filip Roganović
Marko Šaković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.12.2017. 07:26h

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda Miladin Pejović, juče je nakon što ga je saslušao odredio pritvor do 30 dana Marku Šakoviću (32).

Šaković je uhapšen u četvrtak zajedno sa svojom suprugom Natašom Šaković (37) zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Nekoliko sati nakon hapšenja, viši državni tužilac Miloš Šoškić nakon saslušanja pustio je Natašu Šaković da se u daljem postupku brani sa slobode.

Iz policije je saopšteno da je hapšenje supružnika uslijedilo nakon potjere za njima u podgoričkom naselju Zagorič, kada je Šaković odbio da se zaustavi na znak policijske patrole.

Za njim je odmah počela potjera, a dva minuta kasnije u Zagoriču je postavljena i druga patrola.

Šaković je i ovu patrolu izbjegao tako što je prešao preko trotoara. On je uspio da dođe u dvorište svoje kuće i spusti kapiju, nakon čega je izašao iz auta i sa torbicom počeo da bježi u pravcu brda Gorica.

Podgorički policajci su ga sustigli, ali kod njega nijesu pronašli torbicu. Policija je nakon toga pretražila teren, a pretražujući su u grmu pronašli Šakovićevu suprugu.

Nedaleko od mjesta gdje se žena krila u žbunu, pronađena je torbica koju je prethodno njen suprug odbacio. U njoj su nađena tri pištolja sa punim okvirima na kojima su bili izbrisani serijski brojevi i nekoliko punih šanžera.

Šakovići su uhapšeni zbog nedozvoljenog držanja oružja, a pronađeni pištolji poslati su na vještačenje.

Marko Šaković i njegov brat Milić Minja Šaković odslužili su zatvorske kazne zbog ubistva Miroja Baošića, 2005. godine.

Bonus video: