Šavnik: Policija rasvjetlila odstrijel dvije divokoze, osumnjičeni privedeni

"O navedenom je upoznat državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se protiv M.G. podnese i krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija"
110 pregleda 8 komentar(a)
Divokoza, Žabljak, Foto: Privatna arhiva
Divokoza, Žabljak, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.12.2017. 15:33h

Šavnička policija rasvjetlila je nezakonit lov koji se desio u oktobru ove godine, kada su odstrijeljene dvije divokoze.

Za ovo krivično djelo osumnjičeni su V.N.(40) iz Podgorice i M.G (39). iz Šavnika.

"Za ovo krivično djelo osumnjičena su dva lica, protiv kojih je podnijet poseban izvještaj, kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu. Ova lica se takođe terete i za KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija jer se sumnja da oružje koje je pronađeno u dva navrata pripada njima.Naime, službenici OB Šavnik su, 17.10.2017. godine, na osnovu operativnih saznanja, u saradnji sa lovočuvarima Nacionalnog parka „Durmitor“, izveli akciju „Kontrola lova“, kojom prilikom su u mjestu Dobri Do – Opština Šavnik, u reonu Nacionalnog parka „Durmitor”, pored kolovoza pronašli sakrivenu pušku marke „Tikka”, kalibra 7 mm, sa optičkim nišanom i 11 komada metaka istog kalibra, kao i dva ruksaka u kojima se nalazilo meso od odstrijeljene dvije divokoze", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je ovlastio policijske službenike OB Šavnik da izvrše uviđaj. Tom prilikom sa lica mjesta su izuzeti pronađeno oružje i predmeti, kao i drugi tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"U nastavku aktivnosti, službenici OB Šavnik su 11.12.2017. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Žabljaku, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi pomenuti M.G. u mjestu Komarnica i tom prilikom pronašli pušku nepoznate marke, kalibra 8x57 mm, sa postavljenim optičkim nišanom, kao i tri komada metaka istog kalibra, u ilegalnom posjedu ovog lica. O navedenom je upoznat državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se protiv M.G. podnese i krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: