Iz dva oružja Mandiću pucali u glavu

Policija na putu prema Petnjici pronašla zapaljen “golf ” koji su navodno koristile ubice
510 pregleda 13 komentar(a)
Danijel Mandić ubistvo, Foto: Tufik Softić
Danijel Mandić ubistvo, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 22.12.2017. 06:47h

Danijel Mandić Manda (36) ubijen je u srijedu nešto iza ponoći pucnjavi u centru Berana.

Iz policije i Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, koji vode istragu, potvrđeno je da je mladić pogođen u glavu i da na drugim djelovima tijela nije bilo vidljivih povreda.

Mandić je u trenutku pucnjave bio u društvu prijatelja. Kretali su se pješice iz centra grada, kada ih je kod zgrade bioskopa, samo stotinu metara dalje, u skretanju u malenu i mračnu ulicu, sustigao automobil iz kojeg je Mandić zasut smrtonosnim hicima.

Tokom izviđaja inspektori su pronašli više čaura različitog kalibra, na osnovu čega su nesporno utvrdili da je na Mandića pucano iz dva oružja. Sagovornik iz istrage objasnio je da tek treba da se utvrdi da li su na Mandića pucala dvojica egzekutora ili je jedan pucao iz dva oružja.

Policija je na udaljenosti od nekoliko kilometara - u pravcu sela Budimlja, na regionalnom putu prema Petnjici, pronašla zapaljen “golf ” za koji se vjeruje da su ga koristile ubice.

Tužilac Hasan Lukač kazao je “Vijestima” da su tokom uviđaja prikupljeni brojni tragovi:

"Naložio sam da se izuzmu svi tragovi koji su nađeni na licu mjesta. Nađen je veliki broj čaura za sada od nepoznatog kalibra i marke oružja kojim je izvršeno to ubistvo i pretpostavlja se da je u društvu imao još više lica ali za sada nemamo pouzdane podatke o tome”, rekao je Lukač.

Iz Uprave policije saopšteno je da preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju lica koje je lišilo života Mandića.

“Policija nastavlja sa prikupljanjem materijalnih dokaza koji mogu ukazati na povezanost sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, saopšteno je iz Uprave policije.

Juče se u Beranama spekulisalo da je egzekutor u Mandića pucao iz heklera, i da je imao na glavi fantomku.

Mandić je od ranije poznat istražiteljima - prije pet godina hapšen u akciji “Medvjed” zbog prodaje narkotika, zbog čega je i osuđen na dvije godine i pet mjeseci zatvora.

U Beranama je dugo bio suvlasnik lokala City, koji više ne radi. Beranci za ubijenog Mandića pričaju da se posljednjih godina “povukao u miran život”. Na to ukazuju i činjenice da se čitavog ljeta slobodno šetao i ispijao kafe u gradskim lokalima, kao i da je imao sklonost i ljubav prema biciklizmu i planinarenju.

Lukač je juče rekao da je rano govoriti o motivu likvidacije u Beranama.

“O motivu ne možemo da govorimo, ali sam naložio policjii da i dalje radi i da traga za eventualnim počiniocima ovog krivičnog djela”, kazao je Lukač.

Bonus video: