Otkrivena još jedna mračna tajna američkog sporta: Primorana da ćuti o ljekaru-pedofilu

"Moja klijentkinja je bila psihološki ranjiva, zapravo uništena. To su čelnici nacionalnog saveza iskoristili i pod velikim pritiskom je primorali da potpiše dokument kojim se obavezuje na ćutanje", kazao je advokat Džon Manli
96 pregleda 2 komentar(a)
Mekajla Maroni, Foto: Reuters
Mekajla Maroni, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2017. 16:29h

Mračne tajne izašle su na vidjelo prije 20-ak dana kada je ljekar američke gimnastičarske selekcije Lari Nasar prvo optužen, pa osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnica.

Među njegovim žrtvama bila je i Mekajla Maroni, osvajačica dvije olmpijske medalje 2012. godine i trostrukan svjetska šampionka.

Ona je danas otvorila novu priču, otkrila još jednu tajnu - da je u decembru prošle godine morala da potpiše sporazum sa Gimnastičarskim savezom SAD da ćuti o svemu što je doživjela u odnosu sa Nasarom.

Uradila je to, tvrdi njen advokat, pod pritiskom.

"Moja klijentkinja je bila psihološki ranjiva, zapravo uništena. To su čelnici nacionalnog saveza iskoristili i pod velikim pritiskom je primorali da potpiše dokument kojim se obavezuje na ćutanje", kazao je advokat Džon Manli.

Kako navode američki mediji, Maroni (22) je trebalo da kao kompenzaciju dobije 1,25 miliona dolara, što je ona, kako je naveo Manli, kasnije odbila.

"Ona je bila emotivno slomljena, a jedini cilj je bio da se sakriju zlodjela koje je Nasar radio. Ona se godinama borila sa demonima i odlučila da preduzme korake", rekao je Manli.

Kako navode mediji, Mekajla Maroni je podnijela tužbu Višem sudu u Los Anđelesu protiv Gimnastičarskog saveza SAD, protiv Olimpijskog komiteta SAD i Univerziteta Mičigen, u kome je Nasar, takođe, radio sa mladim gimnastičarkama.

"Svi oni su bili spremni da žrtvuju dobro i zdravlje jedne od najboljih gimnastičarki na svijetu da bi zaštitili doktora-pedofila", kazao je njen advokat.

Bonus video: