Pjacolin "Romantico" u izvođenju Cerovića

Izvođenje kompozicije argentinskog kompozitora snimljeno je u njemačkom salonu gitare "Siccas" u Karlsrueu
1 komentar(a)
Danijel Cerović, Foto: Privatna arhiva
Danijel Cerović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.12.2017. 09:24h

Poznati crnogorski gitarista Danijel Cerović predstavio je novi video koji je kao solista snimio u salonu gitare "Siccas" u Karlsrueu u Njemačkoj. Riječ je o kompoziciji argentinskog kompozitora Astora Pjacole, “Romantico”, koju je izveo na gitari Antonija Marina Montera. Inženjer zvuka i video snimatelj je Ralf Bauman.

Cerović je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Vere Ogrizović, a postdiplomske studije za gitaru završio je na Konzervatoriju u Mastrihtu, u klasi Karla Markjonea. Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenja za gitaru i kamernu muziku.

Suosnivač je i umjetnički direktor Međunarodnog Nikšić Guitar festivala, a od 2003. angažovan je kao predavač na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Kao član crnogorskog gitarističkog dua sa Goranom Krivokapićem je 2014. i 2016. godine snimio šest engleskih svita Johana Sebastijana Baha za NAXOS Records.

U sezoni 2017/18, kao solista i član pomenutog dua nastupiće na prestižnim festivalima, koncertnim dvoranama i univerzitetima u Aziji, Južnoj Americi, Evropi i Sjevarnoj Americi, te održati niz predavanja na temu “Transkrpcije Bahove muzike za gitaru”.

Bonus video: