Uhapšeni Marko Šaković i njegova supruga

Šakovići su uhapšeni zbog nedozvoljenog držanja oružja. Pronađena tri pištolja sa punim okvirima na kojima su bili izbrisani brojevi i nekoliko punih šanžera koja će biti predmet vještačenja
859 pregleda 85 komentar(a)
Marko Šaković oružje, Foto: Uprava policije
Marko Šaković oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 21.12.2017. 14:51h

Podgorička policija, u filmskoj akciji, sinoć je uhapsila supružnike Marka i Natašu Šaković.

Naime oko 23 sata policijska patrola u ulici Nikole Tesle pokušala je da zaustavi "bmw" podgoričkih registarskih oznaka koji nije stao već ubrzao i udaljio se velikom brzinom, javlja Televizija Vijesti.

Za njim je odmah počela potjera, a dva minuta kasnije u Zagoriču je postavljena i druga patrola.

Vozač Marko Šaković je i ovu patrolu izbjegao tako što je prešao preko trotoara.

Šaković je uspio da dođe u dvorište svoje kuće i spusti kapiju, nakon čega je izašao iz auta i sa torbicom počeo da bježi u pravcu brda Gorica.

Podgorički policajci su ga sustigli ali torbicu kod kod njega nijesu pronašli.

Uslijedila je pretraga neuslovnog terena prilikom koje su policijski službenici u jednom grmu zatekli Natašu Šaković, suprugu Marka Šakovića, koja je objasnila da je bila uplašena i da se zbog toga našla na tom mjestu.

Međutim policija je ubrzo daljom pretagom, nedaleko od žbuna gdje je pronađena Nataša ugledala torbicu koju je prethodno njen suprug odbacio.

U njoj su nađena tri pištolja sa punim okvirima na kojima su bili izbrisani brojevi i nekoliko punih šanžera.

Šakovići su uhapšeni zbog nedozvoljenog držanja oružja, a pronađeni pištolji biće predmet vještačenja.

Marko Šaković i njegov brat Milić Minja Šaković odležali su zatvorske kazne zbog ubistva Miroja Baošića, 2005. godine.

Tada je saopšteno da je Minja sa bratom, sakriven iza žbunja, čekao da Baošić parkira vozilo ispred svoje porodične kuće i da je onda zapucao...

Tome su prethodili brojni vatreni obračuni između Marka i Baošića...

"Nakon sprovedene kriminalističke obrade, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu tokom dana biti sprovedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo", navodi se u saopštenju iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da će u vezi konkretnog događaja policijski službenici u koordinaciji sa postupajućim tužiocem preduzimati dalje aktivnosti na otkrivanju i drugih činjenica i okolnosti u vezi predmetnog slučaja.

Bonus video: