Jedinstvo završilo nastup na evropskoj sceni

Šest mečeva u Evropi su, svakako, značili ekipi Jedinstva i na planu sticanja iskustva, što će Bjelopoljcima značiti na domaćoj sceni, gdje se, realno, očekuje da odbrane oba domaća trofeja, pod uslovom da ekipa ostane na okupu...
52 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Bugarin, Foto: Cev.lu
Stefan Bugarin, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 20.12.2017. 19:33h

Već nakon prvog meča u Bijelom Polju bilo je jasno da će Jedinstvo Bemax teško u revanšu do podviga. Tako je i bilo, austrijska Posojnica je ponovo slavila sa 3:0, i izborila plasman u osminu finala CEV kupa.

Crnogorski šampion je, tako, ovogodišnji evropski nastup završio nakon šest mečeva, čime je i ispunio sve ciljeve, jer je ostvario najveći uspjeh u klupskoj istoriji.

Nakon očekivane eliminacije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv kiparske Omonije (0:3, 2:3), izabranici Darka Prebiračevića su opravdali ulogu favorita protiv slabašne Rijeke, ali onda nijesu uspjeli ni da priprijete austrijskom vicešampionu.

Šest mečeva u Evropi su, svakako, značili ekipi Jedinstva i na planu sticanja iskustva, što će Bjelopoljcima značiti na domaćoj sceni, gdje se, realno, očekuje da odbrane oba domaća trofeja, pod uslovom da ekipa ostane na okupu...

Što se tiče meča u Blajburgu, domaćin je dominirao u svim elementima. Podatak da nijedan od igrača nije imao dvocifren broj poena, dovoljno govori o napadačkom učinku Jedinstva (41 odsto realizacije napada), a gosti su imali i velikih problema na prijemu servisa.

Jedinstvo se u prvom setu držalo do 9:9, a onda je Posojilnica serijom 5:0 povela 14:9, a na 18:11 i prelomila set.

U drugom su Bjelopoljci vodili 5:2, 9:6 i 14:12, posljednji put su imali prednost na 15:14, a onda su Austrijanci preokrenuli na 18:15. Gosti se nijesu predali, držali su priključak do 19:17, ali su Austrijanci serijom 5:0 poveli sa nedostižnih 24:17.

Jedinstvo je najbolji otpor pružilo u trećem setu, u kojem se domaćinu prijetio do 21:20, ali je onda popustio prijem servisa, što je domaćin iskoristio da sa četiri uzastopna poena stavi tačku na ovaj meč...

Posojilnica - Jedinstvo Bemax 3:0 (25:19, 25:19, 25:20)

Blajburg - Dvorana: „Jufa”. Gledalaca: 420. Sudije: Vanavevski (Estonija) i Visan (Rumunija). Poeni iz napada: Posojilnica 42, Jedinstvo Bemax 26. Poeni iz bloka: Posojilnica 10, Jedinstvo Bemax 5. Poeni iz servisa: Posojilnica 7, Jedinstvo Bemax 3. Greške: Posojilnica 24, Jedinstvo Bemax 16.

Posojilnica: Siverski 3, Petras 11, Hruška 5, Krol 1, Štajner (libero), Majkl 10, Vuorinen 1, Ibrahimović, Rajner 1, Pušnik 3, Vajse 15, Koncilja 9.

Jedinstvo Bemax: Kuburović, Vukić, Delić, Dizdarević 9, Popović (libero), B. Bulatović 3, Rudić 5, L. Bulatović, Bugarin 5, Tomić, Madžunkov 7, Bojić 5.

Kompletnu statistiku sa večerašnjeg meča možete vidjeti OVDJE.

Bonus video: