Velvet: Modno carstvo izgrađeno od svile, senzualnosti i zavođenja

„Velvet“ donosi jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji modne industrije. U centru zbivanja je ljubavna priča Ane i Alberta koja se događa u luksuznom zdanju modnog salona
581 pregleda 0 komentar(a)
Velvet serija, Foto: TV Vijesti
Velvet serija, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 25.12.2017. 16:40h

Velvet - Zabranjena ljubav, osuđena romansa zbog klasnih razlika, modno carstvo izgrađeno od svile, senzualnosti i zavođenja u Madridu sredinom prošlog vijeka, u seriji koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim – „Velvet“, nova hit serija na TV Vijesti

Radnja serije „Velvet“ smještena je u modnu galeriju glamuroznog Madrida 50-ih, koja je svoje premijerno prikazivanje imala na privatnom kanalu Antena 3 i ostvarila impresivni uspjeh - 4,8 miliona pratilo je njen TV debi, što je činilo 24,6% udjela u gledanosti! Prema riječima samog scenarista Ramóna Camposa, „Velvet“ donosi jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji modne industrije – tranziciju visoke mode u prȇt-à-porter modni izraz, trenutak kada su zaljubljenici u umjetnost i dizajneri smatrali da se moda mora demokratizovati. Kako se 60-e približavaju, tako se kruti španski običaji i društvene konvencije mijenjaju. Žene više ne žele odjeću koju ne mogu sebi da priušte pa zahtevaju drugačiju modu.

U centru dešavanja je ljubavna priča Ane (Paula Echevarría) i Alberta (Miguel Ángel Silvestre) koja se događa u luksuznom zdanju modnog salona. Ana je skromna krojačica, a Albert vlasnikov sin, nasljednik kome je sudbina odredila da nastavi porodični posao.

Inspiracija za kreiranje galerije Velvet bile su slavne Galeries Lafayette, El Encanto de Cuba trgovina, trgovine visoke mode poput Baleciage i Pertegaza te art déco stil prema kojemu je uređen lobi njujorškog Chrysler Buildinga.

Sve 4 snimljene sezone serije „Velvet“ možete pratiti radnim danim od 17.40h na televiziji Vijesti​.

Bonus video: