Izložba radova studenata FVU otvorena u Bijelom Polju

Projekat “MMS” imao je za cilj podizanje kvaliteta nastavnog procesa na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, podsticanje ravnomjernijeg regionalnog razvoja zemlje, a doprinio je i promociji kulturnih vrijednosti i umjetnosti u društvu
158 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2017. 14:08h

Izložba radova studenata Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran, koji se odnose na osmišljavanje vizuelnog identiteta za privrednike iz opština Mojkovac i Bijelo Polje, otvorena je sinoć u galeriji Centra za kulturu.

Otvaranju su pored studenata, profesora i građana prisustvovali predstavnici opština Bijelo Polje i Mojkovac.

Direktor Centra za kulturu i profesor fakulteta doc. mr Abaz Dizdarević, je kazao da je izložba rezultat realizacije projekta Multimedialni studio koji je podržan od strane Ministarstva nauke i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

“Projekat “MMS” trajao godinu dana i da je bio veliki izazov za sve umjetnike te obrazovne ustanove, a obuhvatao je izradu marketing kampanja, autentičnih crnogorskih suvenira, kao i realizaciju street/land/eco poduhvata.

“Aktivnosti predviđene projektom realizovane su u Bijelom Polju i Mojkovcu, a sudenti su se zaista potrudili na nađu interesantna rješenja za sve zadatke i ponosno večeras predstavljamo samo dio onoga što su uradili za ovih godinu dana”, kazao je Dizdarević, ističući kreatinost studinata iz Bijelog Polja i Podgorice.

Studentkinja Tina Nerac, koja je radila street i land art sa kolegama u Bijelom Polju i Mojkovcu objasnila je da je radila na oslikavanju kutija za struju, kojima su željeli da "daju umjetničku notu".

“Radila sam na oslikavanju kutija za struju, kojima smo željeli da damo umjetničku notu i to pretvarajući ih u knjige. Bilo je veoma zanimljivo raditi na izradi i čini mi se da smo ostvarili cilj i ulice Bijelog Polja, kao i Mojkovca, učinili ljepšim”, kazala je Nerac.

Projekat “MMS” imao je za cilj podizanje kvaliteta nastavnog procesa na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, podsticanje ravnomjernijeg regionalnog razvoja zemlje, a doprinio je i promociji kulturnih vrijednosti i umjetnosti u društvu.

Izložbu 27 radova zaitenteresovani će narednih deset dana moći da pogledaju u kući Rista Ratkovića, gdje su radovi juče preneseni.

Galerija

Bonus video: