Kisić-Petrović priznala krivicu, određen pritvor do 30 dana

Kako saznaje televizija Vijesti, pritvor joj je određen zbog opasnosti od bjekstva, jer pored crnogorskog ima i slovenačko počasno državljanstvo
100 pregleda 12 komentar(a)
Danijela Kisić-Petrović, Foto: Privatna arhiva
Danijela Kisić-Petrović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.12.2017. 12:18h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Miladin Pejović odredio je pritvor do 30 dana 65-godišnjoj Baranki Danijeli Kisić-Petrović, koja je uhapšena nakon što je pretresom njene kuće pronađen arsenal oružja.

Kako saznaje televizija Vijesti, pritvor joj je određen zbog opasnosti od bjekstva, jer pored crnogorskog ima i slovenačko počasno državljanstvo.

„Ona je pred sudijom Pejovićem priznala izvršenje krivičnog djela, odnosno da je nedozvoljeno držala oružje i objasnila da je isto pripadalo njenom pokojnom rođaku, oficiru JNA, koji je izbjegao ratom zahvaćeno područje i ostatak života proveo u njenoj kući," tvrdi sagovornik Televizije.

Ona je dodala i da je svjesna da je držala oružje protiv zakona.

Isti sagovornik je dodao da Kisić-Petrović nije mogla biti saslušana pred barskim Osnovnim sudom koji je mjesno nadležan za ovo krivično djelo, jer ista pred tim sudom ima više pokrenutih parničnih sporova.

Neposredno nakon njenog hapšenja iz Uprave policije pojasnili su da su kuću Baranke i njenog sina Kristofora Petrovića (30) pretresli postupajući shodno operativnom podatku da se sprema likvidacija u Baru.

“Pretresom je pronađeno i oduzeto - automatski pištolj hekler sa dva okvira punim municije, automatski pištolj škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke sa sedam komada municije u njemu, preko 2.000 komada razne pištoljske municije, fantomka i lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja i tri pečata i štambilj za koje se sumnjaa da su falsifikati”, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: