Reagovanje roditelja učenika V1: Nagraditi, a ne kazniti učiteljicu

Roditelji učenika iz Budve, kojima S.P. predaje, stali u odbranu učiteljice
166 pregleda 22 komentar(a)
Reagovanje roditelja Budva, Foto: Vijesti
Reagovanje roditelja Budva, Foto: Vijesti
Ažurirano: 20.12.2017. 06:25h

Roditelji učenika V1 odjeljenja Osnovne škole “Stefan M. Ljubiša” reagovali su na tekst “Prijetila da će odrobijati učenice”, objavljen 18. decembra u “Vijestima”.

Njihovo reagovanje “Vijesti” objavljuju integralno:

“Kao povrijeđeni roditelji, osjećamo odgovornost i obavezu da reagujemo na navedene neistine i laži objavljene u portalu 'Vijesti' pod naslovom 'Učiteljica prijetila da će odrobijati učenicu”. Smatramo da su prava naše djece povrijeđena, kao i da je ugroženo pravo ličnosti, ugleda i dostojanstva naše učiteljice već duži vremenski period.

Jasno je da je ovo kulminacija, sad već afere 'Škola u prirodi', koja se odigrala na Žabljaku u junu ove godine, gdje je navedena S. P. spasila ugrožene živote djece svih odjeljenja IV razreda, zbog nemarnosti ostalih učiteljica i umjesto zahvalnosti, postala predmet ogovaranja i izmišljotina pojedinaca.

Ove neistine potiču upravo od njih, pri čemu novinar nije provjerio istinitost činjenica. Izjave jedne od učiteljica M. J., lokalnog planinarskog vodiča M. A. i doktorke M.M. prisutnih na ekskurziji idu u prilog S. P. i istini kojoj uprava škole, nažalost, nije posvetila dovoljno pažnje.

Apelujemo da se na ovome zaustavi hajka za ono što je trebalo da bude regulisano u okviru škole i nadamo se da nećemo biti prinuđeni da pribjegnemo radikalnijim mjerama u vidu izostanka naše djece sa nastave, ukoliko škola na nepristrasan način ne dođe do prave istine.

Žalosno je da se prosvjetni radnik sa 33 godine radnog staža, koji iza sbe ima na stotine zadovoljnih učenika i roditelja stavlja u kontekst prijetnji koje ni u jednom trenutku nisu izrečene, za šta postoje dokazi u vidu izjava u upravi škole. Nakon našeg petogodišnjeg iskustva sa učiteljicom S. P. smatramo da treba da bude nagrađena za svoj veliki trud i rad koji zbog kojeg nam djeca nasmijana svakodnevno dolaze kućama, a ne kažnjena za isti”.