Rabrenović: Nisam tukao tuđu djecu, maltretirali su moju

Bjelopoljac je kazao da je njegov sin A.R. kući došao krvav i rekao da su ga tukla četiri starija dječaka i da je pošao da vidi ko je i zbog čega to uradio njegovom sinu
102 pregleda 21 komentar(a)
nasilje, dječak, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
nasilje, dječak, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.12.2017. 16:50h

Bjelopoljac Dragić Rabrenović tvrdi da u junu nije zlostavljao četrnaestogodišnje B. Š. i B.R, već da su ti dječaci maltretirali njegovu osmogodišnju djecu.

Urednik Radija Bijelo Polje u sudnici je rekao da bi prije odsjekao sebi ruku nego povrijedio nečije dijete.

Rabrenović u bjelopoljskom Osnovnom sudu odgovara zbog krivičnog djela zlostavljanje.

“Ovdje je došlo do zamjene teza, jer su u stvari maloljetnici od 14 godina maltretirali i zlostavljali mog sina i kćerku, osmogodišnje blizance”, tvrdio je Rabrenović.

Ispričao je da je tog dana njegov sin A.R. kući došao krvav i rekao da su ga tukla četiri starija dječaka i da je pošao da vidi ko je i zbog čega to uradio njegovom sinu.

“Sin mi je pokazao jednog od njih i ispričao da ga je taj dječak tukao i udarao glavom o garažu. Ispostavilo se da je to B.Š. Pokušao sam da mu priđem i da ga pitam zašto je tukao mog sina, a on je odmah pobjegao i utrčao u lokal Virtu, u kom su bile dvije radnice. Rekao sam im da puste dječaka da vidim zašto je tukao moju djecu, a one su kazale da to vidim sa gazdom i ja sam se sa vrata vratio nazad”, kazao je Rabrenović.

Rabrenović je kazao da je na vratima tog lokala dječaka B.Š. uzeo za ruku i pitao zbog čega mu tuče djecu, ali da ga nije vukao za ruku.

Dodao je da su mu komšije Moračani rekli da je taj četrnaestogodišnjak problematičan, sklon incidentima i da je pretukao i njihovo dijete.

“Komšija mi je rekao da je išao kući kod oca B.Š. da se žali, da je taj dječak bio u grupi vršnjaka koja je na mostu kamenicama zasipala ženu sa bebom u kolicima, i grupi koja je komšijama Lješnjacima zasipala terasu jajima”, rekao je Rabrenović.

Otac četrnaestogodišnjeg B. Š. - G. Š. u sudnici je rekao da nikada niko nije došao njihovoj kući, niti ga zvao da se žali na ponašanje njegovog djeteta i da Rabrenović namjerno skreće postupka u drugom pravcu.

On se juče pridružio krivičnom gonjenju protiv Rabrenovića.

Maloljetni B.Š. ispričao je da mu je Rabrenović prišao i poveo ga kod nekog i pitao: “Jesi li ti njega ovako udario o zid”, i ošamario ga.

“Potom mi je okrenuo glavu i udario me o zid. Otrgao sam se i pobjegao oko nekog auta, a on me tjerao. Tada sam se okliznuo i pao, pa sam onda pobjegao u kafić. Ušao je zamnom. Neke žene su ga odvukle od mene”, kazao je B.Š.

Dodao je da je mislio da će ga Rabrenović ubiti dok ga je tukao.

Maloljetni B.R. u istrazi je ispričao da ga je Rabrenović udario pesnicom u grudi.

Njegova majka S. R. nije se pridružila krivičnom gonjenju, jer se nakon izvinjenja izmirila sa Rabrenovićem.

Svjedok, maloljetni A. D. rekao je da nije vidio kako Rabrenović tuče B.Š., ali jeste da je trčao za njim, da mu se maloljetnik istrgao, potom okliznuo i pao, pa pobjegao u Virtu.

Prema optužnom predlogu, Rabrenović je B.R. uhvatio rukama za majcu i udario pesnicom u grudi, nakon čega je potrčao za B. Š. Tužilaštvo ga sumnjiči da je tog dječaka prislonio uz zid, ošamario, zatim mu glavu odgurnuo unazad tako da je dječak udario o zid.

Radnice pokušavale da otrgnu dječaka iz ruku Rabrenovića

Svjedokinja Selma Kolić ispričala je u sudnici da je iz kafića Virtu, u kom je bila kod koleginice Nade Jurišević, vidjela dječaka koji je utrčao unutra i čovjeka koji je ga je jurio.

“Rabrenović je prošao pored mene kao da nisam tu, zgrabio dječaka za ruku, u predjelu ispod lakta i jako ga vukao k sebi. NIje mi odgovorio na pitanje - 'da li mu je on roditelj', već ga i dalje jako vukao govoreći: 'Dajte dajte mi ga ovamo'”, ispričala je Kolić.

Ona je dodala da je dječak bio veoma uplašen i da je zbog toga pokušala da ga otrgne iz Rabrenovićevih ruku, ali da je Bjelopoljac bio uporan da ga se dočepa.

“Nekako sam uspjela da istrgnem dječaka i Rabrenovića izguram do vrata. Kada sam dječaku dala vodu, stezao je čašu rukama i zubima od straha koji je prethodno pretrpio. Oči su mu bile široko otvorene, tražio je telefon da zove tatu ali nije mogao da okrene broj, samo je stezao telefon”, ispričala je Kolić.

Rekla je da je crvenilo na ruci B.Š. moglo da bude i od njenog pokušaja da ga istrgne.

I Jurišević je ispričala da je pokušavala da izgura Rabrenovića iz lokala.

Dječaku konstatovane lakše povrede

Vještak medicinske struke dr Nemanja Radojević kazao je da su kod B.Š. dijagnostifikovane lake tjelesne povrede.

Kazao je da je četrnaestogodišnjak imao krvni podliv u predjelu desne nadlaktice, obrazlažući da je to posljedicu dejstva tupine mehaničke sile i da je mogla nastati stezanjem šakom druge osobe. Osim toga, konstatovao je oguljotinu lijevog koljena, koja je mogla nastati padom, ali i bol u vratu, dodajući da je to subjektivni simtpom, a ne tjelesna povreda i da je mogao biti pokazatelj dejstva sile na vrat, stezanjem šakama druge osobe. Rekao je da ta sila nije bila dovoljna da dovede do nastanka tjelesne povrede. Uz to kod dječaka je konstatovan bol u grudima a prisutna je i akutna psihička reakcija na stresni događaj.

Bonus video: