Popularna turistička destinacija zabranjuje hranu za ponijeti

Vlasti napominju da su zbog mogućnosti kupovine hrane za ponijeti, uske uličice često zakrčene turistima koji jedu na otvorenom
188 pregleda 0 komentar(a)
VENECIJA, Foto: Shutterstock
VENECIJA, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2019. 00:24h

U borbi protiv sve veće količine smeća, Venecija ima namjeru da u sledeće tri godine zabrani otvaranje novih restorana u kojima se kupuje hrana za ponijeti.

Vlasti u toj omiljenoj turističkoj destinaciji pokušavaju da smanje broj onih koji će prije nego što sjednu u gondolu kupiti komad pice i na brzinu ga pojesti, pa za sobom ostaviti smeće. 

Živopisni centar grada sve više se bori s ogromnim brojem turista koji često ostavljaju za sobom smeće nakon što su na otvorenom pojeli hranu. 

Vlasti napominju da su zbog mogućnosti kupovine hrane za ponijeti, uske uličice često zakrčene turistima koji jedu na otvorenom. 

Umjesto toga, grad želi da postojeće prodavnice s hranom poboljšaju svoju ponudu i osiguraju toalete. 

Ova pravila, kako se navodi, neće se odnositi na proizvodjače sladoleda, ali hoće na picerije i restorane koji se bave prodajom kebaba. 

Pored toga, odražava se negativno i zbog toga što se povećava broj golubova koji su se nastanili širom grada i počeli da stvaraju probleme lokalnima stanovnicima, uprkos tome što su uvedene stroge kazne za one koji ih budu hranili na ulicama. 

Mjeru još mora odobriti gradsko vijeće.