TAJNO SNIMLJEN RAZGOVOR

Getlin ponovo optužen za doping

Antidoping agencija već je pokrenula istragu, nakon što je tokom sastanka zabilježeno je da menadžer Robert Vagner izjavio da Getlin koristi pojedine zabranjene supstance
1 komentar(a)
Džastin Getlin, Foto: Reuters
Džastin Getlin, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2019. 23:35h

Svjetski prvak u sprintu Amerikanac Džastin Getlin nalazi se pod optužbom da je umiješan u doping skandal.

Britanski Telegraf piše da je novinar tog lista, nakon što se lažno predstavio, snimio razgovor Getlina sa njegovim trenerom i menadžerom u trening centru tokom kojeg mu se nude zabranjene supstance.

Antidoping agencija već je pokrenula istragu, nakon što je tokom sastanka zabilježeno je da menadžer Robert Vagner izjavio da Getlin koristi pojedine zabranjene supstance.

Getlin, koji je dva puta padao na doping testovima 2001. i 2006. godine zbog čega je četiri godine bio suspendovan, oštro je demantovao da je kršio pravila i to pošto je otpustio trenera Denisa Mičela, zbog riječi da pojedine supstance ne mogu da se otkriju na testovima.

"Ne koristim, niti sam ikada koristio zabranjene stvari. Sve pravne opcije su spremne, neću dozvoliti da se pišu laži o meni", napisao je Getlin na Instagramu i najavio tužbe.

Getlin je, nakon što mu je 2001. progledano kroz prste, postao olimpijski šampion na 100 metara u Atini 2004, svjetski prvak na 100 i 200 metara u Helsinkiju 2005, ali kada je 2006. bio pozitivan na testosteron branio se izjavom da je bio sabotiran i da ga je fizioterapeut masirao uljem koje je imalo zabranjenu supstancu bez njegovog znanja što nije uvaženo.

Bio je suspendovan na osam godina iz atletike, pa mu je kasnije kazna prepolovljena, no kada se 2010. vratio doživio je seriju poraza od Useina Bolta sve do 5. avgusta ove godine i finalne trke na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu kada je drugi put u karijeri, a prvi od pomenute 2005. (Bolt je tada bio tinejdžer) uspio da pobijedi najbržeg svih vremena.

Getlin je u Londonu u finalu na 100 metara trčao 9,92 ispred 14 godina mlađeg zemljaka Kristijana Kolmana (9,94) i Bolta, koji je u vremenu 9,95 stigao samo do bronze i prekinuo niz od deset trijumfa nad Getlinom u velikim trkama.